Foto: jo
Pre milovníkov tvarohových koláčov.
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Nachystáme si všetko potrebné. Z vlažného mlieka, cukru a kvasníc urobíme kvások. Zmiešame múku, ostatné uvedené suroviny, kvások a vymiesime cesto. V prípade, že by sa veľmi lepilo, pridáme trochu masla. Necháme kysnúť približne 45 minút.
-
2
Medzitým si dáme odkvapkať ovocie.
-
3
Tvarohovo-pudingovú plnku urobíme tak, že vymiešame jemný tvaroh s pudingovým práškom, žĺtkom, práškovým a vanilkovým cukrom.
-
4
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik 30 x 40 cm. Cesto sa spracováva dobre, nelepí sa. Potrieme rozpusteným maslom.
-
5
Cesto zvinieme. Rozvaľkala som cesto na papieri na pečenie, tak sa mi to robilo dobre. Valček rozrežeme na 16 koliečok.
-
6
V každom koliečku urobíme jamku, do ktorej dáme plnku a kúsok ovocia. Dame piecť. Na plech sa zmestilo 6 kusov.
-
7
Pečieme vo vyhriatej rúre 25 až 30 minút na 180°C. A potom z nej vytiahneme niečo takéto. Ešte teplé posypeme práškovým cukrom.
namiesto kompotovych?