Tvarohovo-pudingové koláčiky (fotorecept)

Autor receptu: jo

Pre milovníkov tvarohových koláčov.

16
porcií
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Nachystáme si všetko potrebné. Z vlažného mlieka, cukru a kvasníc urobíme kvások. Zmiešame múku, ostatné uvedené suroviny, kvások a vymiesime cesto. V prípade, že by sa veľmi lepilo, pridáme trochu masla. Necháme kysnúť približne 45 minút.
  2. Medzitým si dáme odkvapkať ovocie.
  3. Tvarohovo-pudingovú plnku urobíme tak, že vymiešame jemný tvaroh s pudingovým práškom, žĺtkom, práškovým a vanilkovým cukrom.
  4. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik 30 x 40 cm. Cesto sa spracováva dobre, nelepí sa. Potrieme rozpusteným maslom.
  5. Cesto zvinieme. Rozvaľkala som cesto na papieri na pečenie, tak sa mi to robilo dobre. Valček rozrežeme na 16 koliečok.
  6. V každom koliečku urobíme jamku, do ktorej dáme plnku a kúsok ovocia. Dame piecť. Na plech sa zmestilo 6 kusov.
  7. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 až 30 minút na 180°C. A potom z nej vytiahneme niečo takéto. Ešte teplé posypeme práškovým cukrom.