Tvarohovo - pomarančová penová torta fotorecept
Foto: zirafninka1
Suroviny
Cesto: | |
125 g |
|
150 g |
|
40 g |
|
20 g |
|
Tvarohová vrstva: | |
500 g |
|
3 PL |
|
110 g |
|
70 g |
|
2 PL |
|
4 ks |
|
3 ks |
|
Čokoládová poleva: | |
200 ml |
|
200 g |
|
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny zmiešame.
-
2
Pripravené cesto popritláčame na dno tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 180 °C pečieme 40 minút. Necháme vychladnúť (nevyberáme z tortovej formy).
-
3
Pomaranče "vyfiletujme" a nakrájame na kocky.
-
4
Do misy dáme maslo izbovej teploty, tvaroh, smotanu, cukor, kukuričný škrob, žĺtka a dužinu z jedného pomaranča. Šľahačom vymiešame hladký krém.
-
5
Bielka vyšľaháme dotuha a postupne zapracujeme k tvarohovému krému. Na záver pridáme zvyšnú pomarančovú dužinu.
-
6
Krém vylejeme na upečené cesto
-
7
a formu prikryjeme dvoma vrstvami alobalu. Rúru rozohrejeme na 160 °C. Na dolný rošt uložíme hlbší pekáč naplnený vriacou vodou. Na stredný rošt položíme tvarohovú tortu pečieme cca 1 a 1/2 hodiny. Rúru vypneme a tortu v nej necháme ďalších 30 minút. Tortu vyberieme, zložíme alobal a necháme vychladnúť.
-
8
Poleva: Smotanu na varenie zohrejeme, odstavíme a pridáme k nej kúsky čokolády. Vymiešame polevu.
-
9
Vychladnutú tortu polejeme polevou a posypeme pistáciami. Uložíme do chladničky aspoň na 6 hodín.
Ináč vyzerá skvele.