Tvarohovo - pomarančová penová torta fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 2. novembra 2011

Suroviny

Cesto:
125 g
150 g
40 g
20 g
Tvarohová vrstva:
500 g
3 PL
110 g
70 g
2 PL
4 ks
3 ks
Čokoládová poleva:
200 ml
200 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suroviny zmiešame.

    Tvarohovo - pomarančová penová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravené cesto popritláčame na dno tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 180 °C pečieme 40 minút. Necháme vychladnúť (nevyberáme z tortovej formy).

    Tvarohovo - pomarančová penová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pomaranče "vyfiletujme" a nakrájame na kocky.

    Tvarohovo - pomarančová penová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do misy dáme maslo izbovej teploty, tvaroh, smotanu, cukor, kukuričný škrob, žĺtka a dužinu z jedného pomaranča. Šľahačom vymiešame hladký krém.

    Tvarohovo - pomarančová penová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Bielka vyšľaháme dotuha a postupne zapracujeme k tvarohovému krému. Na záver pridáme zvyšnú pomarančovú dužinu.

    Tvarohovo - pomarančová penová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krém vylejeme na upečené cesto

    Tvarohovo - pomarančová penová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a formu prikryjeme dvoma vrstvami alobalu. Rúru rozohrejeme na 160 °C. Na dolný rošt uložíme hlbší pekáč naplnený vriacou vodou. Na stredný rošt položíme tvarohovú tortu pečieme cca 1 a 1/2 hodiny. Rúru vypneme a tortu v nej necháme ďalších 30 minút. Tortu vyberieme, zložíme alobal a necháme vychladnúť.

    Tvarohovo - pomarančová penová torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Poleva: Smotanu na varenie zohrejeme, odstavíme a pridáme k nej kúsky čokolády. Vymiešame polevu.

    Tvarohovo - pomarančová penová torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vychladnutú tortu polejeme polevou a posypeme pistáciami. Uložíme do chladničky aspoň na 6 hodín.

    Tvarohovo - pomarančová penová torta (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

tinca
@zirafninka zmiatla ma tá dlhá doba pečenia, vlastne korpus je už upečený a ešte 1,5 hod veď tvaroh toľko piecť nepotrebuje?
Ináč vyzerá skvele.
tatranka
Pijem kávičku.Ozaj by sa mi hodil tento krásny zákusok.Mám zákusok ,ale roládku s ovocím.Aj tá je chutná.
evanaaa
Aj mne sa zdá dlhá doba pečenia a potom ešte pol hod. v rúre, skoro 2,5 hod. tepelná úprava, to už aj kačku upečiem. A prečo až dsva alobyly? Ináč, Zirafninka, ty si dobrá pekárka, máš výborné dezertíky, mala by si posúdiť, či to treba tak dlho a daj vedieť prečo.
cica2
máš krásne recepty a aj tento je zaujimavý a lákavý
maria263
tak to je krása...ale tiež ma zaujíma tá dlhá doba pečenia,ale aj veľkosť formy,nechcem to mať príliš nízke,keď to budem skúšať...ďakujem.
livusik
vyzerá dobra a aj chutííííííííí mňam skvelý recept
zirafninka1
Dakujem za vsetky komentare. Penova preto, ze aj po upečeni ostane tvarohova vrstva nadychana, snehova - penová. Doba pecenia je naozaj taka dlha. Rura je vyhriata len na 160 stupnov, dolnu spirálu zakryva plech s vodou, zhora je torta zakryta alobalom. Takze ta doba je v poriadku. Tvaroh so snehom sa vo forme v podstate paria. Ci by torta ostala penova aj pri inom sposobe pecenia som neskusala. Peciem ju vzdy takto. Piekla som v klasickej tortovej forme.
vieranika
Kde chodíš prosím ťa na tieto recepty? Vymýšľaš ich sama? Ak áno, tak klobúk dolu.
fatima30
tak podarilo sa super len nebola taka krasna ako ta tvoja,miesto pomarancov som dala kompotove marhule a par kvapiek pomarancovej aromy ta chut.....co budem hovorit.nebojte sa dlheho casu nic sa nepripecie:-)oplati sa vyskusat




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia