Tvarohovo - pomarančová penová torta (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Všetky suroviny zmiešame.
  2. Pripravené cesto popritláčame na dno tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 180 °C pečieme 40 minút. Necháme vychladnúť (nevyberáme z tortovej formy).
  3. Pomaranče "vyfiletujme" a nakrájame na kocky.
  4. Do misy dáme maslo izbovej teploty, tvaroh, smotanu, cukor, kukuričný škrob, žĺtka a dužinu z jedného pomaranča. Šľahačom vymiešame hladký krém.
  5. Bielka vyšľaháme dotuha a postupne zapracujeme k tvarohovému krému. Na záver pridáme zvyšnú pomarančovú dužinu.
  6. Krém vylejeme na upečené cesto
  7. a formu prikryjeme dvoma vrstvami alobalu. Rúru rozohrejeme na 160 °C. Na dolný rošt uložíme hlbší pekáč naplnený vriacou vodou. Na stredný rošt položíme tvarohovú tortu pečieme cca 1 a 1/2 hodiny. Rúru vypneme a tortu v nej necháme ďalších 30 minút. Tortu vyberieme, zložíme alobal a necháme vychladnúť.
  8. Poleva: Smotanu na varenie zohrejeme, odstavíme a pridáme k nej kúsky čokolády. Vymiešame polevu.
  9. Vychladnutú tortu polejeme polevou a posypeme pistáciami. Uložíme do chladničky aspoň na 6 hodín.