Tvarohový zákusok s ovocím
Tvarohový zákusok s ovocím

Tvarohovo-ovocné tajomstvo

ivetka84 - bez fotkyivetka84, 2. mája 2017
Tvarohovo-ovocné tajomstvo
Foto: ivetka84

Rýchly, jednoduchý svieži koláč. Vhodný ku kávičke alebo čaju. Recept som si vymyslela podľa toho, čo mi chladnička ponúkla.

25
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks (veľkosť L)
2 šálky
1 šálka
50 g
1/2 bal
1,5 šálky
2 poháre (2 x 7 dcl)
2 poháre (2 x 7 dcl)
4 bal
1 bal
200 g
250 g
500 g
0,5 bal
 podla chuti (nemusí byť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Preosiatu múku, cukor, kypriaci prášok dáme do misky a premiešame. Potom pridáme vajíčka, rozpustenú Heru, mlieko a vymixujeme.

  2. 2

    Na hlbší plech (35x40) si dáme alobal alebo papier na pečenie, poukladáme černice a ríbezle, ktoré sme predtým scedili zo šťavy. Posypeme vanilínovým cukrom (2 balíky). Potom na to nalejeme cesto a dáme piecť do rúry na 180 stupňov. Ovocie môže byť ľubovoľné, mrazené alebo aj čerstvé.

  3. 3

    Tvarohová plnka: Kým sa cesto upečie vymixujem si maslo s práškovým cukrom a vanilínovým cukrom (2 balíky). Potom ku tomu pridám tvaroh a urobím plnku.

  4. 4

    Želatína: V šťave, ktorú sme si odložili rozmiešame Zlatý klas a dáme variť. Ak je šťava kyslá, môžeme pridať aj cukor.

  5. 5

    Keď sa nám cesto upečie, tak ho vytiahneme z rúry a ešte teplé preklopíme. Alobal alebo papier na pečenie opatrne stiahneme z ovocia a poukladáme piškóty, ešte na teplé ovocie. Môžeme ich potom pokvapkať rumom. Keď je upečená piškóta vychladená navrstvíme plnku a vlažnú želatínu. Dáme chladiť najlepšie na noc. Prajem dobrú chuť. :-)

Recept je zaradený do kategórií:
Varíme s Varechou, Múčne jedlá, Ovocné, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Takové tajemství si nechám líbit, jsi šikulka!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha