Tvarohovo-ovocné tajomstvo
Foto: ivetka84
Rýchly, jednoduchý svieži koláč. Vhodný ku kávičke alebo čaju. Recept som si vymyslela podľa toho, čo mi chladnička ponúkla.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks (veľkosť L) |
|
2 šálky |
|
1 šálka |
|
50 g |
|
1/2 bal |
|
1,5 šálky |
|
2 poháre (2 x 7 dcl) |
|
2 poháre (2 x 7 dcl) |
|
4 bal |
|
1 bal |
|
200 g |
|
250 g |
|
500 g |
|
0,5 bal |
|
podla chuti (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Cesto: Preosiatu múku, cukor, kypriaci prášok dáme do misky a premiešame. Potom pridáme vajíčka, rozpustenú Heru, mlieko a vymixujeme.
- 2
Na hlbší plech (35x40) si dáme alobal alebo papier na pečenie, poukladáme černice a ríbezle, ktoré sme predtým scedili zo šťavy. Posypeme vanilínovým cukrom (2 balíky). Potom na to nalejeme cesto a dáme piecť do rúry na 180 stupňov. Ovocie môže byť ľubovoľné, mrazené alebo aj čerstvé.
- 3
Tvarohová plnka: Kým sa cesto upečie vymixujem si maslo s práškovým cukrom a vanilínovým cukrom (2 balíky). Potom ku tomu pridám tvaroh a urobím plnku.
- 4
Želatína: V šťave, ktorú sme si odložili rozmiešame Zlatý klas a dáme variť. Ak je šťava kyslá, môžeme pridať aj cukor.
- 5
Keď sa nám cesto upečie, tak ho vytiahneme z rúry a ešte teplé preklopíme. Alobal alebo papier na pečenie opatrne stiahneme z ovocia a poukladáme piškóty, ešte na teplé ovocie. Môžeme ich potom pokvapkať rumom. Keď je upečená piškóta vychladená navrstvíme plnku a vlažnú želatínu. Dáme chladiť najlepšie na noc. Prajem dobrú chuť. :-)
Tiež tvarohový zákusok s ovocím:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu