Tvarohovo-marhuľový mrežovník fotorecept
Foto: Olinecka
Kto má rád tvaroh a marhule, nech vyskúša.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
200 g |
|
250 g čerstvé (alebo Hera) |
|
štipka |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
500 g |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
100 g |
|
2 PL (alebo Gustin) |
|
2 ks |
|
z 1 citróna |
|
1 pohár (alebo čerstvé marhule) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto.
-
2
Do misy preosejeme múku, prášok do pečiva zmiešame s múkou, pridáme cukor, soľ, vajíčka a zmäknuté maslo nakrájané na menšie kúsky.
-
3
Rukou alebo mixérom vypracujeme hladké cesto, netrvá to dlho. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a vložíme do chladničky aspoň stuhnúť na 30 minút.
-
4
Suroviny na plnku, ktorú pripravíme keď máme cesto v chladničke.
-
5
Do misy dáme cukor, vajíčka, Gustin a vidličkou vyšľaháme. Postupne pridáme tvaroh, premiešame. Marhuľový kompót scedíme a necháme odkvapkať, marhule pokrájame na malé kúsky.
-
6
Cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve časti - väčšiu a menšiu, viď foto.
-
7
Väčšiu časť cesta rozvaľkáme. preložíme na plech 30x40 cm, zľahka popicháme vidličkou. Na cesto rozotrieme tvarohovú plnku a rozložíme pokrájané marhule.
-
8
Menšiu časť cesta rozvaľkáme valčekom, urobíme po celom pláte zárezy a prenesieme na tvarohovú plnku. Alebo z cesta urobíme šúľky a poukladáme ich na plnku tak, aby tvorili, mriežku.
-
9
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a koláč pečieme 35-40 minút.
-
10
Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
V obchode Tchibo, pozdravujem.
No tak to som rada dnes všetky, chute.
To som rada že, plnka obľúbená.
Vieš keď nanášaš vrchné cesto kde je plnka musíš dávať pozor, aby sa nepotrhalo, ale ďakujem za príjemný komentár.