Tvarohovo-jahodové koláče fotorecept
Foto: cesminaz
Ľahučké buchtovité cesto s tvarohom a voňavými jahodami ;-P Verím, že si pochutia nielen deti, ale aj dospelí. Ovocie môžete obmieňať zakaždým podľa sezóny Zobraziť celý popisĽahučké buchtovité cesto s tvarohom a voňavými jahodami ;-P Verím, že si pochutia nielen deti, ale aj dospelí. Ovocie môžete obmieňať zakaždým podľa sezóny ;-)
porcií
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
2 dl |
|
cca 1 dl |
|
75 g |
|
1 dl |
|
21 g |
|
1 bal |
|
0,5 ČL |
|
Plnka: | |
500 g |
|
podľa chuti |
|
3 PL |
|
podľa chuti |
|
|
|
Na potretie: | |
|
Postup
-
1
V jednej miske najprv lyžicou premiešame obe múky, cukor a soľ. Potom pridáme dopolovice tekuté maslo, jogurt a v 2 dl mlieka napučané droždie. Tú cca 1 dl vody zapracúvame do cesta potroške, a to tak, že zakaždým trošku nalejeme na cesto a poriadne premačkáme/vpracujeme. Cesto sa musí začať oddelovať od misky. Vypracované cesto má byť ľahké, vzdušné, od polomäkkého mäkkšie cesto. Nakoniec cesto pomocou trošky múky krátko vymiesime do tvaru bochníka, poprášime vrch múkou a necháme 30 minút kysnúť.
-
2
Zatiaľ si môžme pripravit všetko potrebné na plnku, ale zamiešame si ju až neskôr, aby zbytočne tým státím nezredla :-) Teraz je práve sezóna jahôd, ale kľudne sa jahody podľa chuti môžu obmieňať marhuľami, ríbezľami, čučoriedkami... Zakaždým budú koláče chutiť trocha inak, ale vždy fantasticky!
-
3
Cesto vyklopíme na trošku pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 10 rovnakých častí. Každé cesto ešte raz premiesime do bochníčka, ale len s minimom múky. Následne bochníčky pokladieme na plech s papierom a necháme prikryté 15 minút podkysnúť.
-
4
Zatiaľ si urobíme plnku.. Tvaroh, cukor, hrozienka a puding si dobre v miske rozmiešame. A až potom pridáme a zľahka v miešame pokrájané jahody :-) Ovocie treba dávať vždy primerane, nech ho nie je málo, ale ani priveľa, lebo potom ten pudingový prášok to množstvo šťavy z ovocia nebude vládať vpiť a potom vám budú v pekáči koláče plávať :-)) Cukor si tiež treba dať podľa chuti, ja som dala 2 dl a to úplne stačilo. Nebolo presladené, chuť jahôd pekne vynikala :-)
-
5
Podkysnuté bochníčky potrieme dobre olejom a následne ich dnom väčšieho pohára roztlačíme. Nech sú jamky široké a hlboké :-) Všetkú plnku rozdelíme do koláčov. Pravdepodobne sa vám tá plnka bude zdať priveľa, ale nebojte sa, dajte poriadne kopcom ;-) Až teraz zapneme rúru na 180 °C a zatiaľ, kým sa nám vyhreje, necháme aby nám koláče trošičku podkysli :-) To je cca 10 minút. Následne pečieme koláče na 180 °C cca.30 minút, treba si to kontrolovať.
-
6
Ešte jemne teplé posypeme práškovým cukrom ;-)
-
7
Koláče sú fantastické, cesto jemné a ľahké. Plnky je fakt bohato a je chuťovo výborná ;-) Kombinácia tvaroh a ovocie snáď nikdy nesklamú ;-D Prajem dobrú chuť!!
Veru tak!
:-)) vraj trhák! Vdaka pekne,si naozaj zlatá :-) ale nie,ešte som nedostala žiadnu ponuku na knihu :-) Kto vie,možno raz...
Pekný večer prajem!
:-) dakujem @Haji zlatá,ty vždy len chváliš! :-) Pozdravujem! @Finczi :-)
I ty brepto. Chválím to, co pochválit mohu. A tvoje koláče - to je kapitola sama o sobě - jsou prostě na metál!
SÚHLASÍM na 100% !!!!!
:-) jasné,že pošlem! Uviažem mu o nohu,už len nájst takého velkého holuba ;-)) Pozdravujem!
:-)) dakujem za milé slová a som si úplne istá,že by si to zvládla :-) Že ako dlho mi tá chuť a nálada pridávat recepty vydrží to neviem :-) no dúfajme že ešte nejaký ten čas ;-P
@Terinka
Mám adepta : cs.wikipedia.org/wiki/Holub_h%C5%99ivn%C3%A1%C4%8D...
Není to sice poštovní holub, ale holub hřivnáč evropský je největší holub o kterém vím. U nás je také máme a jsou velmi krásní, pracovití a nejsou plaší. Sice migrují, ale těch cca 5 měsíců, co odletí, nějak vydržíme.
Přeji krásný den, milá děvčata!
No ty si fakt skvelá!!! :-)))
@Terinka tak už aj holub sa našiel :-)) pošli adresu!!!