Tvarohovo-jahodové kocky fotorecept
Foto: olinecka
Niečo svieže po sviatkoch. Prekvapte svojich blízkych. Nenáročné pečenie, ktoré môžu zvládnuť aj začiatočníci. Jahodovo-tvarohová plnka a lístkové cesto, výborná pochúťka.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
400-500 g rozmrazene |
|
Jahodová plnka: | |
700-800 g mrazené |
|
3-4 PL |
|
1 bal. |
|
Tvarohová plnka: | |
250 g |
|
200 g (alebo mascarpone) |
|
200 ml (33 %) |
|
1 bal. |
|
podľa chuti (nemusí byť) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Prípravené ingrediencie - lístkové cesto, suroviny na jahodovú a tvarohovú plnku, + treba si pripraviť aj Smetafix.
-
2
Lístkové cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku rozvaľkáme na tenko a rozrežeme na dva pláty. Plát pomocou valčeka prenesieme na plech (29x39 cm). Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 10 minút do zlatista. Rovnako upečieme aj druhý plát cesta. Rozmrazené jahody (bez šťavy, ktorú pustia pri rozmrazovaní, tú ale nevylievame), dáme do hrnca a trocha povaríme. Tyčovým mixérom rozmixujeme, pridáme cukor. Do odloženej šťavy z jahôd primiešame Zlatý klas a prilejeme k jahodám. Uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť.
-
3
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha. Pridáme Smetafix, tvaroh, philadelphiu alebo mascarpone a došľaháme do tuha. Ja som ešte pridala 2 PL šťavy z jahôd. Plnku dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanesieme na jeden korpus, viď foto.
-
4
Do medzier dáme jahodovú plnku a položíme druhý korpus, zľahka pritlačíme. Dáme do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc. Pred podávaním pokrájame a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Vôbec nie je problém pokrájať zákusok, najlepšie sa krája zubkatym nožom na koláče, pozdravujem.
No ja nemám problém s krajanim, ako som napísala vhodné s nožom s rubkami. Pozdravujem.