Jahodový zákusok
Jahodový zákusok

Tvarohovo-jahodové kocky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 10. januára 2021
Tvarohovo-jahodové kocky (fotorecept)
Foto: olinecka

Niečo svieže po sviatkoch. Prekvapte svojich blízkych. Nenáročné pečenie, ktoré môžu zvládnuť aj začiatočníci. Jahodovo-tvarohová plnka a lístkové cesto, výborná pochúťka.

30
porcií
50 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

400-500 g rozmrazene
Jahodová plnka:
700-800 g mrazené
3-4 PL
1 bal.
Tvarohová plnka:
250 g
200 g (alebo mascarpone)
200 ml (33 %)
1 bal.
podľa chuti (nemusí byť)
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prípravené ingrediencie - lístkové cesto, suroviny na jahodovú a tvarohovú plnku, + treba si pripraviť aj Smetafix.

    Tvarohovo-jahodové kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Lístkové cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku rozvaľkáme na tenko a rozrežeme na dva pláty. Plát pomocou valčeka prenesieme na plech (29x39 cm). Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 10 minút do zlatista. Rovnako upečieme aj druhý plát cesta. Rozmrazené jahody (bez šťavy, ktorú pustia pri rozmrazovaní, tú ale nevylievame), dáme do hrnca a trocha povaríme. Tyčovým mixérom rozmixujeme, pridáme cukor. Do odloženej šťavy z jahôd primiešame Zlatý klas a prilejeme k jahodám. Uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť.

    Tvarohovo-jahodové kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha. Pridáme Smetafix, tvaroh, philadelphiu alebo mascarpone a došľaháme do tuha. Ja som ešte pridala 2 PL šťavy z jahôd. Plnku dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanesieme na jeden korpus, viď foto.

    Tvarohovo-jahodové kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do medzier dáme jahodovú plnku a položíme druhý korpus, zľahka pritlačíme. Dáme do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc. Pred podávaním pokrájame a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.

    Tvarohovo-jahodové kocky (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu