Jahodový zákusok
Tvarohovo-jahodové kocky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Niečo svieže po sviatkoch. Prekvapte svojich blízkych.*
Nenáročné pečenie, ktoré môžu zvládnuť
aj začiatočníci. Jahodovo-tvarohová plnka a lístkové cesto,
výborná pochúťka.
30 porcií |
50 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Prípravené ingrediencie - lístkové cesto, suroviny na jahodovú a tvarohovú plnku, + treba si pripraviť aj Smetafix.
- Lístkové cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku rozvaľkáme na tenko a rozrežeme na dva pláty. Plát pomocou valčeka prenesieme na plech (29x39 cm). Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 10 minút do zlatista. Rovnako upečieme aj druhý plát cesta. Rozmrazené jahody (bez šťavy, ktorú pustia pri rozmrazovaní, tú ale nevylievame), dáme do hrnca a trocha povaríme. Tyčovým mixérom rozmixujeme, pridáme cukor. Do odloženej šťavy z jahôd primiešame Zlatý klas a prilejeme k jahodám. Uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha. Pridáme Smetafix, tvaroh, philadelphiu alebo mascarpone a došľaháme do tuha. Ja som ešte pridala 2 PL šťavy z jahôd. Plnku dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanesieme na jeden korpus, viď foto.
- Do medzier dáme jahodovú plnku a položíme druhý korpus, zľahka pritlačíme. Dáme do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc. Pred podávaním pokrájame a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.