Jahodový zákusok

Tvarohovo-jahodové kocky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Niečo svieže po sviatkoch. Prekvapte svojich blízkych.* Nenáročné pečenie, ktoré môžu zvládnuť aj začiatočníci. Jahodovo-tvarohová plnka a lístkové cesto, výborná pochúťka.

30
porcií
50 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Prípravené ingrediencie - lístkové cesto, suroviny na jahodovú a tvarohovú plnku, + treba si pripraviť aj Smetafix.
  2. Lístkové cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku rozvaľkáme na tenko a rozrežeme na dva pláty. Plát pomocou valčeka prenesieme na plech (29x39 cm). Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 10 minút do zlatista. Rovnako upečieme aj druhý plát cesta. Rozmrazené jahody (bez šťavy, ktorú pustia pri rozmrazovaní, tú ale nevylievame), dáme do hrnca a trocha povaríme. Tyčovým mixérom rozmixujeme, pridáme cukor. Do odloženej šťavy z jahôd primiešame Zlatý klas a prilejeme k jahodám. Uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť.
  3. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha. Pridáme Smetafix, tvaroh, philadelphiu alebo mascarpone a došľaháme do tuha. Ja som ešte pridala 2 PL šťavy z jahôd. Plnku dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanesieme na jeden korpus, viď foto.
  4. Do medzier dáme jahodovú plnku a položíme druhý korpus, zľahka pritlačíme. Dáme do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc. Pred podávaním pokrájame a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.