Foto: mkbosorka
Recept som zdedila od svojej mamy. Torta je chutná a svieža. V posledných rokoch pripravím ju každý rok na synove narodeniny.
porcií
Postup
-
1
Želatínové plátky (8 ks) som dala do hlbokého taniera, zaliala studenou vodou a nechala stáť cca 10 minút. Medzitým som zohriala cca 2 dl mlieka, zľahka som vyžmýkala želetínu a dála do horúceho mlieka. Miešam, kým sa plátky nerozpustia.
- 2
Do teplého mlieka som pridala aj rozpustené maslo (190 g) a mlieko (3 dl).
- 3
Tvaroh, kryštálový, vanilkový cukor a 1 dl vlažného mlieka som ponorným mixérom vymixovala, aby som dostala hladkú hmotu.
- 4
Mlieko s maslom a tvaroh s cukrom som zmiešala dokopy. Nechám stáť asi 1-2 hodiny, pokiaľ hmota nebude veľmi tekutá.
- 5
Na tortovú formu (priemer 26 cm) som poukladala 2 balíky detských piškót. Na piškoty som naliala tvarohovú hmotu, a takto pripravenú tortu dáme na noc do chladničky. Tortovú formu pre istotu dám vždy na tácku, keby náhodou vytiekla.... Jediný krát (asi z 10) sa mi stalo, že namiesto kryštálového cukru som použila práškový cukor, a torta sa mi " pocikala " ,bola taká roztečená aj na druhý deň - ale sme ju zjedli aj tak...
- 6
Na druhý deň vrch torty ozdobím jahodami podľa fantázie a zalejem želatínou. Používam červenú želatínu práškovú, ktorú pripravím podľa návodu na balíku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu