Tvarohovo-jahodová torta bez pečenia

mkbosorka - fotkamkbosorka, 4. mája 2013
Tvarohovo-jahodová torta bez pečenia
Foto: mkbosorka

Recept som zdedila od svojej mamy. Torta je chutná a svieža. V posledných rokoch pripravím ju každý rok na synove narodeniny.

16
porcií

Suroviny

375 g
190 g
270 g
2 bal.
6 dl
8 ks
2 bal.
300-400 g
1 bal.




Postup

  1. 1

    Želatínové plátky (8 ks) som dala do hlbokého taniera, zaliala studenou vodou a nechala stáť cca 10 minút. Medzitým som zohriala cca 2 dl mlieka, zľahka som vyžmýkala želetínu a dála do horúceho mlieka. Miešam, kým sa plátky nerozpustia.

  2. 2

    Do teplého mlieka som pridala aj rozpustené maslo (190 g) a mlieko (3 dl).

  3. 3

    Tvaroh, kryštálový, vanilkový cukor a 1 dl vlažného mlieka som ponorným mixérom vymixovala, aby som dostala hladkú hmotu.

  4. 4

    Mlieko s maslom a tvaroh s cukrom som zmiešala dokopy. Nechám stáť asi 1-2 hodiny, pokiaľ hmota nebude veľmi tekutá.

  5. 5

    Na tortovú formu (priemer 26 cm) som poukladala 2 balíky detských piškót. Na piškoty som naliala tvarohovú hmotu, a takto pripravenú tortu dáme na noc do chladničky. Tortovú formu pre istotu dám vždy na tácku, keby náhodou vytiekla.... Jediný krát (asi z 10) sa mi stalo, že namiesto kryštálového cukru som použila práškový cukor, a torta sa mi " pocikala " ,bola taká roztečená aj na druhý deň - ale sme ju zjedli aj tak...

  6. 6

    Na druhý deň vrch torty ozdobím jahodami podľa fantázie a zalejem želatínou. Používam červenú želatínu práškovú, ktorú pripravím podľa návodu na balíku.

Diskusia k receptu

luss44
krásna aj s tým servisom, takéto tortičky sú skvelé najmä v lete, chladené s ovocím, máme zasadenú jostu a v kombinácii s tvarohom je skvelá, alebo černice tiež môžu byť. Najviac sa mi osvedčil jemný tvaroh z Lidla v takom 500g kýbliku.
babkamt
Jahody už kvitnú , čochvíľa sa takejto dobroty dočkajú aj moje vnúčatká .Pekne sa ti vydarila .
eviana
Milujem všetko s jahodami, torta je prekrásna a isto veľmi chutná. Škoda, že si nepridala fotku v reze... už som to myslím niekde písala, ale ja som ako malé decko, vždy sa teším, ako to bude vyzerať v reze :) 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia