Tvarohovníky s posýpkou
Štefan Šesták a Eva Krafčíková
šéfkuchár a cukrárka z Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 2. februára 2016
šéfkuchár a cukrárka z Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 2. februára 2016
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
65 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
20 g |
|
75 g |
|
325 g |
|
600 g |
|
1 ks |
|
|
|
10 g |
|
120 g |
|
Tvarohová plnka: | |
250 g |
|
1 ks |
|
80 g |
|
|
|
Posýpka: | |
50 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
V troške mlieka, cukru a múky rozmiešame droždie a vyrobíme tak kvások. Múku preosejeme do misky, pridáme vajce, cukor, soľ a kvások. Počas miesenia postupne pridávame vlažné mlieko a nakoniec roztopený tuk.
- 2
Vypracujeme vláčne cesto a necháme ho vykysnúť. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a vykrajujeme kolieska.
- 3
Do stredu koliesok vtlačíme priehlbinu (napríklad dnom pohára), cesto potrieme žĺtkom, plníme tvarohovou plnkou a posypeme posýpkou. Tvarohová plnka: suroviny spolu zmiešame. Pečieme do ružova.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu