Tvarohovníky s posýpkou

Štefan Šesták a Eva Krafčíková
šéfkuchár a cukrárka z Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 2. februára 2016
Tvarohovníky s posýpkou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
65 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

20 g
75 g
325 g
600 g
1 ks
10 g
120 g
Tvarohová plnka:
250 g
1 ks
80 g
Posýpka:
50 g
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    V troške mlieka, cukru a múky rozmiešame droždie a vyrobíme tak kvások. Múku preosejeme do misky, pridáme vajce, cukor, soľ a kvások. Počas miesenia postupne pridávame vlažné mlieko a nakoniec roztopený tuk.

  2. 2

    Vypracujeme vláčne cesto a necháme ho vykysnúť. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a vykrajujeme kolieska.

  3. 3

    Do stredu koliesok vtlačíme priehlbinu (napríklad dnom pohára), cesto potrieme žĺtkom, plníme tvarohovou plnkou a posypeme posýpkou. Tvarohová plnka: suroviny spolu zmiešame. Pečieme do ružova.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia