Tvarohové šišky bez kysnutia (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Včera na FB,priateľka Anka,ponúkla recept,ktorý našla na Mini Bazáre.Recept som vyhľadala.Zapáčil sa mi a keďže som ešte šišky s tvarohovým cestom nerobila,bolo rozhodnuté.Zlákala ma ponuka,že celý recept je do hodiny na stole.Cesto sa pripravý rýchlo, hnietením.
Keďže som ho dnes robila, nafotila,ponúkam vám ho.
26 porcií |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Múku,tvaroh,vajíčka cukor, soľ,jedlu sódu,um,citrónovú kôru,som spracovala v miske a preniesla som si cesto na lopár.
- Vyšla mi z neho takáto guľa.Nechala som ho podľa návodu oddýchnuť 15 minút.
- Potom som ho rozváľkala asi na 4-5 mil.V recepte píše viac,ale nemala som odvahu nechávať ho hrubšie,lebo je to dosť hutné cesto.Bála som sa,že sa mi neprepečie.
- Povykrajované šišky, ma desili od samého začiatku.Nič mi na objeme nepribúdalo,ako som zvyknutá pri šiškách u kysnutého cesta.
No čo už. Pokračovala som ďalej,podľa receptu.
- Do šišiek bolo treba urobiť dierky na lekvár,alebo ľubovolnú náplň.Urobila som./Robím to náprstkom navlečeným na prste a namáčaným v múke./ Je to chvíľočka.
Moje šišky sa mi zdajú stále akési chudučké.
- Tu som ich nafotila z profilu...xixixi pekné,ale na šišky nie dosť vysoké...No tak idem na to.
- Dala som si zohriať olej vyskúšala som s trošičkou múky či už je olej vhodný upiecť moje tvarohové šišky.
Aké obrovské bolo moje prekvapenie,po vhodení šišiek do horúceho oleja.
Akoby sa mi chceli ukázaťa že moje starosti boli o ničom.Začali sa nafukovať,rásť a mne dušička zaplesala.
To je ono! Tak predsa z nich niečo bude!!!!!!!
- Po mojich dierkach na lekvár ani stopy.Šišky boli krásne,baculaté,vypečené.
- Poukladala som ich z oleja na papierové utierky,aby som tuk odsala.Neverila som vlastným očiam.
- Aj chuťovo sú veľmi dobré.Som zvyknutá síce na väčšie oká pri kysnutých šiškách,ale tieto majú menšie očká a ozaj sú dobré. Za hodinku námahy táto malá armáda dobrôt mi stojí.Z dávky mi vyšlo 26 ks šišiek.
- Fašiang je už tu!