Tvarohové šišky bez kysnutia (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Včera na FB,priateľka Anka,ponúkla recept,ktorý našla na Mini Bazáre.Recept som vyhľadala.Zapáčil sa mi a keďže som ešte šišky s tvarohovým cestom nerobila,bolo rozhodnuté.Zlákala ma ponuka,že celý recept je do hodiny na stole.Cesto sa pripravý rýchlo, hnietením. Keďže som ho dnes robila, nafotila,ponúkam vám ho.

26
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Múku,tvaroh,vajíčka cukor, soľ,jedlu sódu,um,citrónovú kôru,som spracovala v miske a preniesla som si cesto na lopár.
  2. Vyšla mi z neho takáto guľa.Nechala som ho podľa návodu oddýchnuť 15 minút.
  3. Potom som ho rozváľkala asi na 4-5 mil.V recepte píše viac,ale nemala som odvahu nechávať ho hrubšie,lebo je to dosť hutné cesto.Bála som sa,že sa mi neprepečie.
  4. Povykrajované šišky, ma desili od samého začiatku.Nič mi na objeme nepribúdalo,ako som zvyknutá pri šiškách u kysnutého cesta. No čo už. Pokračovala som ďalej,podľa receptu.
  5. Do šišiek bolo treba urobiť dierky na lekvár,alebo ľubovolnú náplň.Urobila som./Robím to náprstkom navlečeným na prste a namáčaným v múke./ Je to chvíľočka. Moje šišky sa mi zdajú stále akési chudučké.
  6. Tu som ich nafotila z profilu...xixixi pekné,ale na šišky nie dosť vysoké...No tak idem na to.
  7. Dala som si zohriať olej vyskúšala som s trošičkou múky či už je olej vhodný upiecť moje tvarohové šišky. Aké obrovské bolo moje prekvapenie,po vhodení šišiek do horúceho oleja. Akoby sa mi chceli ukázaťa že moje starosti boli o ničom.Začali sa nafukovať,rásť a mne dušička zaplesala. To je ono! Tak predsa z nich niečo bude!!!!!!!
  8. Po mojich dierkach na lekvár ani stopy.Šišky boli krásne,baculaté,vypečené.
  9. Poukladala som ich z oleja na papierové utierky,aby som tuk odsala.Neverila som vlastným očiam.
  10. Aj chuťovo sú veľmi dobré.Som zvyknutá síce na väčšie oká pri kysnutých šiškách,ale tieto majú menšie očká a ozaj sú dobré. Za hodinku námahy táto malá armáda dobrôt mi stojí.Z dávky mi vyšlo 26 ks šišiek.
  11. Fašiang je už tu!