Foto: klaura
U nás sa po nich len zapráši. Tvarohové dobroty má moja rodina veľmi rada ... :)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
220 g |
|
120 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
0,5 bal. |
|
2 PL kopcové |
|
500 g |
|
1 bal. |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
4 dl |
|
1 dl |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
5 PL |
|
5 ks |
|
Postup
-
1
Múku, maslo, práškový cukor, vajce, žĺtka, kypriaci prášok a kakao zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na vymastený a hr.múkou vysypaný plech.
- 2
Tvaroh, cukor, vanilínový cukor, zlatý klas, vajce, žĺtka, mlieko, olej dáme do hlbšej nádoby a rozšľaháme. Nezľaknite sa, je to celkom riedke. Túto zmes vylejeme na cesto a upečieme.
- 3
Ušľaháme tuhý sneh z 5 bielkov a 5 PL práškového cukru. Navrstvíme na upečený koláč a ešte na 10 minút dáme do rúry zapiecť.
- 4
Krájame po vychladnutí mokrým nožom. Ja som do pudingovej vrstvy pridala černice (alebo iné drobné ovocie), preto tie tmavé škvrny. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
hakr....Krémový prášok Zlatý klas od Dr. Oetkera je osvedčeným a nenahraditeľným pomocníkom pri pečení. Možno ho použiť na prípravu lahodných vanilkových krémov a plniek do zákuskov a tort.
Je v balení ako pudingové prášky, podobný vanilkovému.
som poteseny, ked som tu nasiel tento recept, naozaj je to asi najlahodnejsi kolac. povedal by som, ze je este lepsi nez marlenka/medovnik, ktory je u mna na druhom mieste.
tento je asi na prvom.
tie kvapocky hore, co sa spravia na pene, su charakteristicke pre neho. vzdy sa tam spravia, a dava to tomu kolacu dusu.