Tvarohové pagáčiky

iboja - fotkaiboja, 25. apríla 2011
Tvarohové pagáčiky
Foto: iboja

Tento recept som dostala od kamarátky a nie je až tak náročný na čas a pripravu a sú velmi chutné.

60
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 275 °C

Suroviny

500g
500g
250g
2ks z toho 1 ks na potretie
2 kávové lyžičky
podla potreby
1ks




Postup

  1. 1

    suroviny spolu zmiešame aby sme mali také polo tuhé cesto dobré na valkanie.Cesto necháme asi pol hodiny odpočinúť.Vlastne každé cesto je treba nechať oddýchnut aby sa nám lepšie pracovalo.

  2. 2

    Vykrajujeme pagáčiky ,ktoré povrch potrieme rozšlahaným vajíčkom a posypeme podla chuti /syr,sezam,mak .../.Dobrú chuť prajem...

Diskusia k receptu

cica2
tak tento recept sa mi páči, netreba robiť kysnuté cesto, lebo ja na cesto len pekárničku mordujem:))....vďaka za receptík!....a teraz som si spomenula, že ja robievam niečo podobné ale namiesto tvarohu dávam 250g bryndze ale to sú už potom bryndzové pagáčiky :)...a rada vyskúšam aj tvoje, s tvarohom
ola111
Tak takýto recept som potrebovala,pagáče bez kysnutia,ďakujem,
vyskúšam.
evanaaa
Jednoduché, dobré, treba len vyskúšať, ukladám. A netreba cesto prekladať, ako vidím, stačí raz vaľkať.
iboja
hej len rozvalkám a šup šup na plech ,rada ich robím aj ja lebo netreba kysnuté a aj dlhšie vydržia ,ked mám viac času tak toto cesto použijem aj na tyčinky
celia
poznám tento recept už dlhé roky robievam je výnikajuci
orchidea
Tiež robievam ale s bryndzou no nebránim sa ani tvarohu a vyskúšam aj tie tvoje.
iboja
určite neoluutjete aj ja ich rada robím lebo su chutné a neni s nimi vela roboty
hambalko35
Ten tvaroh môže byt aj ten jemny v kybliku z Lidla?Alebo musi byt hrudkovy?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia