Foto: danda3
Tieto chutné koláčiky som našla na ČMMB u jednej šikulky, prešli maličkou zmenou, sú trvanlivé, teda, kým sa nezjedia.☺
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
450 g |
|
1,5 ks |
|
2 PL (nemusí byť) |
|
100 g (alebo kandizované) |
|
100 g |
|
z 1 citróna |
|
z 1 citróna |
|
Na dokončenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Všetky suroviny zmiešame, dnes som ich robila zo špaldovej múky celozrnnej a špaldovej múky hladkej. Do zmesi sa môže pridať čokoláda (50 g), ja som dnes zabudla. V pôvodnom recepte bolo o 100 g ovocia viac, ale s cestom sa zle pracovalo, tak som skúsila dať menej a je to ok. Tiež cukor si dajte podľa chuti, ale ak ich budete ešte obaľovať v cukre, budú sladké dosť.
-
2
Na plech vyložený papierom na pečenie dáme cesto, musíme mať trpezlivosť, kým sa nám to podarí, ešte surové ho pokrájame na švorčeky a dáme na 180°C piecť 25 minút, nemalo by veľmi zhnednúť.
-
3
Ešte horúce cesto potrieme rozpusteným maslom (cca 100 g) a obalíme v práškovom cukre. Dnes som obaľovanie vynechala, sú výborné aj tak.
-
4
Tieto sú z klasickej hladkej múky.
-
5
V zime som ich mala na balkóne aj mesiac a boli v pohode. Teraz si ich beriem na dovolenku, takže im veľkú trvanlivosť nedávam a neviem, či nebudem musieť upiecť ešte jednu dávku, lebo do utorka ďaleko...☺
-
6
A musím sa pochváliť aj vám, milí varecháči, takúto krásnu tortu som dostala k narodeninám, ani si nepamätám, kedy som si tortu nepiekla ja, asi v detstve...♥
nech ti zdravie slúži..a život prinesie..po čom tvoje srdce túži..
pripájam sa aj ja:koláčiky hodné vyskúšania..tvaroh do cesta-výborný nápad..asi týždeň bude recept na realizáciu čakať..:-)
@ivah Asi preto, že po upečení by sa zle krájali, skôr asi lámali, lebo sú krehké a vlastne keď sú nakrájané ešte za surova, po upečení ich stačí len oddeliť nožom.☺
@tiginko V pôvodnom recepte sa volajú ministollen, takže na tom niečo bude, keďže ja som štólu nikdy nepiekla, nevedela som, ako chutí, tak som radšej názov zmenila.♥
@brambora , tak som to ešte neskúšala, ale nie je to až také strašné ho tam natrepať, veď vyskúšaj a uvidíš.☺
Je to hore v diskusii, @danda3 odpovídá na stejnou otázku @ivah : Asi preto, že po upečení by sa zle krájali, skôr asi lámali, lebo sú krehké a vlastne keď sú nakrájané ešte za surova, po upečení ich stačí len oddeliť nožom.