Tvarohové mini koláčiky

Autor receptu: danda3

Tieto chutné koláčiky som našla na ČMMB u jednej šikulky, prešli maličkou zmenou, sú trvanlivé, teda, kým sa nezjedia.☺

15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny zmiešame, dnes som ich robila zo špaldovej múky celozrnnej a špaldovej múky hladkej. Do zmesi sa môže pridať čokoláda (50 g), ja som dnes zabudla. V pôvodnom recepte bolo o 100 g ovocia viac, ale s cestom sa zle pracovalo, tak som skúsila dať menej a je to ok. Tiež cukor si dajte podľa chuti, ale ak ich budete ešte obaľovať v cukre, budú sladké dosť.
  2. Na plech vyložený papierom na pečenie dáme cesto, musíme mať trpezlivosť, kým sa nám to podarí, ešte surové ho pokrájame na švorčeky a dáme na 180°C piecť 25 minút, nemalo by veľmi zhnednúť.
  3. Ešte horúce cesto potrieme rozpusteným maslom (cca 100 g) a obalíme v práškovom cukre. Dnes som obaľovanie vynechala, sú výborné aj tak.
  4. Tieto sú z klasickej hladkej múky.
  5. V zime som ich mala na balkóne aj mesiac a boli v pohode. Teraz si ich beriem na dovolenku, takže im veľkú trvanlivosť nedávam a neviem, či nebudem musieť upiecť ešte jednu dávku, lebo do utorka ďaleko...☺
  6. A musím sa pochváliť aj vám, milí varecháči, takúto krásnu tortu som dostala k narodeninám, ani si nepamätám, kedy som si tortu nepiekla ja, asi v detstve...♥