Tvarohové mini koláčiky
Autor receptu: danda3
Tieto chutné koláčiky som našla na ČMMB u jednej šikulky, prešli maličkou zmenou, sú trvanlivé, teda, kým sa nezjedia.☺
15 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky suroviny zmiešame, dnes som ich robila zo špaldovej múky celozrnnej a špaldovej múky hladkej. Do zmesi sa môže pridať čokoláda (50 g), ja som dnes zabudla. V pôvodnom recepte bolo o 100 g ovocia viac, ale s cestom sa zle pracovalo, tak som skúsila dať menej a je to ok. Tiež cukor si dajte podľa chuti, ale ak ich budete ešte obaľovať v cukre, budú sladké dosť.
- Na plech vyložený papierom na pečenie dáme cesto, musíme mať trpezlivosť, kým sa nám to podarí, ešte surové ho pokrájame na švorčeky a dáme na 180°C piecť 25 minút, nemalo by veľmi zhnednúť.
- Ešte horúce cesto potrieme rozpusteným maslom (cca 100 g) a obalíme v práškovom cukre. Dnes som obaľovanie vynechala, sú výborné aj tak.
- Tieto sú z klasickej hladkej múky.
- V zime som ich mala na balkóne aj mesiac a boli v pohode. Teraz si ich beriem na dovolenku, takže im veľkú trvanlivosť nedávam a neviem, či nebudem musieť upiecť ešte jednu dávku, lebo do utorka ďaleko...☺
- A musím sa pochváliť aj vám, milí varecháči, takúto krásnu tortu som dostala k narodeninám, ani si nepamätám, kedy som si tortu nepiekla ja, asi v detstve...♥