Tvarohové guľky
Tvarohové guľky so strúhankou a s karamelom
Autor receptu: redakcia
Postup- Zmes na guľky pripravíme zmiešaním tvarohu, Zlatého klasu, vajec, 100 g cukru a detskej krupice. Po premiešaní a vytvorení cesta ho odložíme do chladničky na 30 minút. Potom do veľkého hrnca dáme variť osolenú vodu a do vriacej vody dáme pevné guľky utvorené zo zmesi.
Guľka bude uvarená, keď bude plávať na hladine.
- Strúhanku dáme na panvicu, jemne ju na sucho opražíme a premiešame ju s cukrom podľa chuti.
Karamel vytvoríme tak, že na panvicu dáme
100 g cukru a necháme rozpúšťať. Keď je rozpustený a zlatistý, pridáme doň vodu a premiešame spolu
so 40 g masla. Vytvorí sa karamelový sirup,
ktorým guľky pred podávaním prelejeme.
- Na panvicu dáme roztopiť zvyšné maslo, do ktorého
vysypeme uvarené tvarohové guľky a premiešame, aby sa obalili v masle. Podávame
posypané opraženou strúhankou
a preliate karamelovým sirupom.
|