Tvarohové gule
Tvarohové gule s marcipánovo-nugátovou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Z chleba poodkrajujeme kôrku. Bielu časť nakrájame
na kocky. Nugát roztopíme vo vodnom kúpeli
a prelejeme do drezírovacieho vrecka. Na tanier
natiahneme potravinovú fóliu a trochu stuhnutý
nugát nastriekame v tvare guliek na tanier. Necháme
stuhnúť v chladničke.
- Do nakrájaného hriankového chleba pridáme
múku, tvaroh, roztopené maslo, cukor a žĺtok.
Vymiešame na cesto. Marcipán rozvaľkáme, nakrájame
na dostatočne veľké štvorce. Do marcipánu
zabalíme nugát.
- Navlhčenými rukami vyformujeme v dlani tvarohové
cesto, vložíme doň marcipánové guľky
a dôkladne z cesta vyformujeme knedličky. Varíme
vo vode na miernom ohni 15 minút. Pri podávaní
knedličky prelejeme roztopeným maslom a posypeme
nasekanými pistáciami.
|