Tvarohová žemľovka s ovocným kompótom
Autor receptu: hanusik
Využije sa staršie pečivo (2-3 dňové rožky, vianočka a pod.). Nemusí byť čerstvé ovocie,
kompót dodá vláčnosť, šťavu a chuť.
6 porcií |
25 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Na veľký, olejom vymastený pekáč dáme 1 vrstvu nakrájaných rožkov namáčaných v mlieku.
- Na to rozotrieme tvaroh vymiešaný s vanilkovým cukrom.
- Poukladáme polovičky marhúľ z precedeného kompótu dutinkou hore. Medzi to naukladáme mesiačiky hrušiek tiež z kompótu.
- Na ovocie uložíme druhú polovicu nakrájaných, v mlieku namáčaných rožkov. Túto vrstvu prekryjeme pochúťkovou smotanou, vymiešanou s jedným surovým vajcom a štipkou perníkového korenia.
- Žemľovku pečieme zakrytú 20 minút pri 180 stupňov. Po odkrytí zapečieme do zlatohneda pri tej istej teplote.
- Upečenú žemľovku za tepla posypeme práškovým cukrom.