Tvarohová žemľovka s ovocným kompótom

Autor receptu: hanusik

Využije sa staršie pečivo (2-3 dňové rožky, vianočka a pod.). Nemusí byť čerstvé ovocie, kompót dodá vláčnosť, šťavu a chuť.

6
porcií
25 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na veľký, olejom vymastený pekáč dáme 1 vrstvu nakrájaných rožkov namáčaných v mlieku.
  2. Na to rozotrieme tvaroh vymiešaný s vanilkovým cukrom.
  3. Poukladáme polovičky marhúľ z precedeného kompótu dutinkou hore. Medzi to naukladáme mesiačiky hrušiek tiež z kompótu.
  4. Na ovocie uložíme druhú polovicu nakrájaných, v mlieku namáčaných rožkov. Túto vrstvu prekryjeme pochúťkovou smotanou, vymiešanou s jedným surovým vajcom a štipkou perníkového korenia.
  5. Žemľovku pečieme zakrytú 20 minút pri 180 stupňov. Po odkrytí zapečieme do zlatohneda pri tej istej teplote.
  6. Upečenú žemľovku za tepla posypeme práškovým cukrom.