Tvarohová torta s jahodami

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 17. októbra 2011
Tvarohová torta s jahodami
Foto: droetker

Komerčný recept.

45 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na cesto:
200 g
1/2 KL zarovnanej
50 g
1 ks
Ná náplň:
500 g
130 g
1 balíček
4 ks
2 KL
50 g, rozpustené
4 ks
Na želé:
500 g, nakrájané na plátky
250 ml (alebo biele víno)
2-3 PL
1 balíček
1 kl, nadrobno nasekané lístky




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto v mise ručne premiesime. Vyklopíme na pomúčenú dosku a vypracujeme cesto. Z 2/3 cesta vyvaľkáme plát a vyplníme ním dno vymastenej tortovej formy priemeru 26 cm. Zo zvyšného cesta ušúľame valček a vytvoríme z neho asi 3-4 cm vysoký okraj torty.

  2. 2

    Suroviny na náplň plnku okrem bielkov dôkladne premiešame. Z bielkov ušľaháme sneh a jemne ho vmiešame do pripraveného tvarohového krému. Náplň rovnomerne nalejeme na cesto a pečieme v predhriatej rúre. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 50 minút

  3. 3

    Upečenú tortu necháme úplne vychladnúť. Pripravené jahody nakladieme na tvaroh tak, aby neostalo žiadne voľné miesto, aby želé nepretieklo. Tortu odložíme na chladné miesto.

  4. 4

    Tortu posypeme nasekanou mätou. Želé pripravíme so šťavou, vínom alebo vodou podľa návodu na obale a opatrne jahody zalejeme. Odložíme asi na 3-4 hodiny do chladu, opatrne odstránime okraj formy a servírujeme.

Diskusia k receptu

alexdidi
Výborný ovocný koláčik, ale nechýba v surovinách na cesto nejaký tuk?
evanaaa
Veru, aj mne sa zdá na to všetko jedno vajce málo, chýba mi tam nejaká tekutina, ale asi to má tak byť. Ináč, recept sa mi páči.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia