Tvarohová torta s jahodami
Foto: droetker
Komerčný recept.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na cesto: | |
200 g |
|
1/2 KL zarovnanej |
|
50 g |
|
1 ks |
|
Ná náplň: | |
500 g |
|
130 g |
|
1 balíček |
|
4 ks |
|
2 KL |
|
50 g, rozpustené |
|
4 ks |
|
Na želé: | |
500 g, nakrájané na plátky |
|
250 ml (alebo biele víno) |
|
2-3 PL |
|
1 balíček |
|
1 kl, nadrobno nasekané lístky |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto v mise ručne premiesime. Vyklopíme na pomúčenú dosku a vypracujeme cesto. Z 2/3 cesta vyvaľkáme plát a vyplníme ním dno vymastenej tortovej formy priemeru 26 cm. Zo zvyšného cesta ušúľame valček a vytvoríme z neho asi 3-4 cm vysoký okraj torty.
- 2
Suroviny na náplň plnku okrem bielkov dôkladne premiešame. Z bielkov ušľaháme sneh a jemne ho vmiešame do pripraveného tvarohového krému. Náplň rovnomerne nalejeme na cesto a pečieme v predhriatej rúre. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 50 minút
- 3
Upečenú tortu necháme úplne vychladnúť. Pripravené jahody nakladieme na tvaroh tak, aby neostalo žiadne voľné miesto, aby želé nepretieklo. Tortu odložíme na chladné miesto.
- 4
Tortu posypeme nasekanou mätou. Želé pripravíme so šťavou, vínom alebo vodou podľa návodu na obale a opatrne jahody zalejeme. Odložíme asi na 3-4 hodiny do chladu, opatrne odstránime okraj formy a servírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu