Tvarohová fitness pochúťka fotorecept

rous5 - fotkarous5, 7. februára 2013
Tvarohová fitness pochúťka (fotorecept)
Foto: rous5

Túto tvarohovú pochúťku by som v tomto období nazvala aj fašiangová fitness šiška. Je chuťovo výborná a veľmi mi pripomína chuť šišiek :) . Zobraziť celý popisTúto tvarohovú pochúťku by som v tomto období nazvala aj fašiangová fitness šiška. Je chuťovo výborná a veľmi mi pripomína chuť šišiek :) .

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
60 g
1 ks
100 g
1 g




Postup

  1. 1

    V miske rozšľaháme celé vajce, pridáme sladidlo podľa chuti. Vanilkový proteínový prášok ( viac ako 80%tný ) zmiešame s hrudkovitým tvarohom.

    Tvarohová fitness pochúťka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vznikne hmota ku ktorej pridáme rozšľahané vajce so sladidlom.

    Tvarohová fitness pochúťka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mokrými lyžicami vytvarujeme guľky, alebo placičky. Môžeme podávať aj s ovocím.

    Tvarohová fitness pochúťka (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

rous5
Proteín je doplnok výživy určený skôr pre športovcov, je to prípravok s vysokým obsahom bielkovín. Predáva sa vo forme prášku, s rôznymi príchuťami, proteín je sám o sebe sladký. Kúpiť sa dá v obchodoch so športovou výživou alebo vo fitness centrách.
rennatte
prave som sa chcela na ten protein pytat a uz tu mam odpoved, dakujem, vyskusam -----> KK
nagypeter
nie je škoda to dávať zapekať, keď tým pečením zničíme kvalitu bielkovín? Osobne si myslím, že to musí byť perfektné aj bez pečenia a tvaroh si zachová svoju biologickú hodnotu, čo sa deje s proteinom pri vysokej teplote, sa asi ťažko niekde dočítam, ale asi ani jemu vysoká teplota neprospeje.
rous5
@nagypeter Akákoľvek tepelná úprava jedla stráca na kvalite. Aj zelenina sa má konzumovať najlepšie surová, dusením a varením ničíme jej kvalitu. To by sme museli žiť a stravovať sa ako naši predkovia. Čo si ulovili to zjedli. Žiadne zmrazovanie a to nevravím o mikrovlnke, čo tá narobí s jedlom.
Odhliadnuc od toho všetkého, tento recept je naozaj na pochutenie. Netreba stále len prepočítavať biologické hodnoty. Ten kto sa zdravo stravuje a vie o čom to je si kľudne môže dopriať aj akúkoľvek zdravú maškrtu. A takto pripravenou pochúťkou určite nepohrdne ani návšteva. Ťažko by som im ulahodila len tvarohom v ktorom sú vmiešané ďalšie suroviny.
eva53
@rous5 , máš to pekné, moja dcéra vypeká tiež kadejaké chutné proteínové maškrty
dzodzi
nagypeter, ved tam ani nepise, ze sa to zapeka
kali
Ako dlho sa pecu a na akej teplote?
kali
Ako dlho sa pecu a na akej teplote?
stanci11
myslím si že tepelnou úpravou sa u proteínov naopak urýchľuje a zlepšuje trávenie (načatím rozkladu na jednoduchšie aminokyselinové zbytky) na rozdiel od zeleniny/ovocia kde takto prichádzame o vitamíny a enzýmy...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia