Tvarohový koláč

Tvarohová bublanina s ovocím

Autor receptu: jankadomka

Je to spojenie bublaniny a tvarohového koláčika.* Dva v jednom. Dá sa robiť z akéhokoľvek sezónneho ovocia, ale najlepší je s marhuľami. Skúšala som ho aj s ríbezľami. A bol výborný. Trošku viac kyselkavý, ale tvaroh to vyvážil. Čo sa týka tvarohu, ja som ho spravila s ochuteným kupovaným od Raja. Ale kto chce byť skutočne poctivý, tak si môže urobiť doma svoju tvarohovú plnku.

10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto vymiešame (najskôr celé vajcia s cukrom, potom postupne tekuté prísady a nakoniec sypké) a nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
  2. Na cesto uložíme ľubovoľné ovocie – v tomto prípade to boli marhule. Výborné sú aj kyselkavejšie bobuľovité plody.
  3. Pre tých, čo chcú vlastne vyrobenú tvarohovú plnku – len vymiešame tvaroh s vajíčkom a osladíme podľa chuti – môžeme pridať aj 1-2 lyžice kyslej smotany. Pre nás “lenivejších” – kupovaný.
  4. Medzi ovocie lyžicou vrstvíme tvarohovú náplň.
  5. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 30-35 minút.