Tvarohový koláč
Tvarohová bublanina s ovocím
Autor receptu: jankadomka
Je to spojenie bublaniny a tvarohového koláčika.* Dva v jednom.
Dá sa robiť z akéhokoľvek sezónneho ovocia, ale najlepší je s marhuľami. Skúšala som ho aj s ríbezľami. A bol výborný. Trošku viac kyselkavý, ale tvaroh to vyvážil.
Čo sa týka tvarohu, ja som ho spravila s ochuteným kupovaným od Raja. Ale kto chce byť skutočne poctivý, tak si môže urobiť doma svoju tvarohovú plnku.
10 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto vymiešame (najskôr celé vajcia s cukrom, potom postupne tekuté prísady a nakoniec sypké) a nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Na cesto uložíme ľubovoľné ovocie – v tomto prípade to boli marhule. Výborné sú aj kyselkavejšie bobuľovité plody.
- Pre tých, čo chcú vlastne vyrobenú tvarohovú plnku – len vymiešame tvaroh s vajíčkom a osladíme podľa chuti – môžeme pridať aj 1-2 lyžice kyslej smotany. Pre nás “lenivejších” – kupovaný.
- Medzi ovocie lyžicou vrstvíme tvarohovú náplň.
- Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 30-35 minút.