Tvarohová bábovka bez lepku
Tvarohová bábovka bez lepku

Tvarohová bábovka bez lepku

novalim - fotkanovalim, 20. apríla 2020. Komerčný recept.
Tvarohová bábovka bez lepku
Foto: novalim

Tvarohová bábovka bez lepku podľa nášho receptu si vás získa svojou šťavnatosťou. Vďaka tvarohovej plnke v ceste ostane hebká a šťavnatá a neobschne. Zobraziť celý popisTvarohová bábovka bez lepku podľa nášho receptu si vás získa svojou šťavnatosťou. Vďaka tvarohovej plnke v ceste ostane hebká a šťavnatá a neobschne. Upečte si ju a máte skvelé bezlepkové raňajky alebo maškrtu ku káve či k čaju.

16-18
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na cesto:
250 g (+ trochu na vysypanie formy)
50 g nasekané
3 ks
150 g
60 ml (+ trochu na vymastenie formy)
100 ml
1 bal.
2 PL
Na plnku:
500 g
2 ks
4 PL
1 bal.
1 bal.
100-150 ml
trocha (nastrúhaná)




Postup

  1. 1

    Pripravíme cesto. Vo väčšej mise vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny, pridáme olej, mlieko a ešte trochu vyšľaháme.

  2. 2

    V inej nádobe zmiešame dohromady všetky suché prísady (múku, mleté mandle, kypriaci prášok a kakao), potom ich jemne gumenou varechou zapracujeme do vyšľahanej vajíčkovej zmesi.

  3. 3

    Plnku pripravíme tak, že všetky suroviny spolu dohladka vymiešame.

  4. 4

    Do vymastenej a Promixom vysypanej bábovkovej formy nalejeme polovicu cesta, na to dáme tvarohovú plnku a na vrch druhú polovicu cesta.

  5. 5

    Vo vyhriatej rúre pečieme najprv na 200 °C cca 15-20 minút, potom teplotu stiahneme na 160 °C a pečieme ešte približne 35-40 minút.

  6. 6

    Bábovka je hotová vtedy, keď do nej zapichneme špajľu a vytiahneme ju suchú.

  7. 7

    Po upečení necháme vychladnúť, vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia