Tvarohová bábovka bez lepku
Foto: novalim
Tvarohová bábovka bez lepku podľa nášho receptu si vás získa svojou šťavnatosťou. Vďaka tvarohovej plnke v ceste ostane hebká a šťavnatá a neobschne. Zobraziť celý popisTvarohová bábovka bez lepku podľa nášho receptu si vás získa svojou šťavnatosťou. Vďaka tvarohovej plnke v ceste ostane hebká a šťavnatá a neobschne. Upečte si ju a máte skvelé bezlepkové raňajky alebo maškrtu ku káve či k čaju.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na cesto: | |
250 g (+ trochu na vysypanie formy) |
|
50 g nasekané |
|
3 ks |
|
150 g |
|
60 ml (+ trochu na vymastenie formy) |
|
100 ml |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
Na plnku: | |
500 g |
|
2 ks |
|
4 PL |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
100-150 ml |
|
trocha (nastrúhaná) |
|
Postup
-
1
Pripravíme cesto. Vo väčšej mise vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny, pridáme olej, mlieko a ešte trochu vyšľaháme.
- 2
V inej nádobe zmiešame dohromady všetky suché prísady (múku, mleté mandle, kypriaci prášok a kakao), potom ich jemne gumenou varechou zapracujeme do vyšľahanej vajíčkovej zmesi.
- 3
Plnku pripravíme tak, že všetky suroviny spolu dohladka vymiešame.
- 4
Do vymastenej a Promixom vysypanej bábovkovej formy nalejeme polovicu cesta, na to dáme tvarohovú plnku a na vrch druhú polovicu cesta.
- 5
Vo vyhriatej rúre pečieme najprv na 200 °C cca 15-20 minút, potom teplotu stiahneme na 160 °C a pečieme ešte približne 35-40 minút.
- 6
Bábovka je hotová vtedy, keď do nej zapichneme špajľu a vytiahneme ju suchú.
- 7
Po upečení necháme vychladnúť, vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom.
Tiež lepku:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu