Tvarohová bábovka bez lepku
Tvarohová bábovka bez lepku
Autor receptu: novalim
Tvarohová bábovka bez lepku podľa nášho receptu si vás získa svojou šťavnatosťou. *Vďaka tvarohovej plnke v ceste ostane hebká a šťavnatá a neobschne. Upečte si ju a máte skvelé bezlepkové raňajky alebo maškrtu ku káve či k čaju.
16-18 porcií |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme cesto. Vo väčšej mise vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny, pridáme olej, mlieko a ešte trochu vyšľaháme.
- V inej nádobe zmiešame dohromady všetky suché prísady (múku, mleté mandle, kypriaci prášok a kakao), potom ich jemne gumenou varechou zapracujeme do vyšľahanej vajíčkovej zmesi.
- Plnku pripravíme tak, že všetky suroviny spolu dohladka vymiešame.
- Do vymastenej a Promixom vysypanej bábovkovej formy nalejeme polovicu cesta, na to dáme tvarohovú plnku a na vrch druhú polovicu cesta.
- Vo vyhriatej rúre pečieme najprv na 200 °C cca 15-20 minút, potom teplotu stiahneme na 160 °C a pečieme ešte približne 35-40 minút.
- Bábovka je hotová vtedy, keď do nej zapichneme špajľu a vytiahneme ju suchú.
- Po upečení necháme vychladnúť, vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom.