Turecký med
šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave, 28. januára 2010
Foto: vydavateľstvo Ikar
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
príprava
na 170-175 °C
Postup
-
1
Do hrnčeka dáme vodu s cukrom a zahrievame na 170 °C, kým nevznikne úplne čistý sirup bez kryštálikov cukru. Potom pridáme med a glukózu a zahrejeme na 175 °C. Bielky vyšľaháme dotuha, vmiešame do nich cukrový sirup a šľaháme až do vychladnutia.
- 2
Nakoniec pridáme čerešne, mandle a pistácie, ktoré sme vopred prehriali, a zmes nalejeme do formy vyloženej ryžovým papierom. Necháme deň odležať a potom turecký med nakrájame na kocky tenkým nožom, ktorý namáčame do horúcej vody.
- 3
Náš tip: Ak pripravíme väčšie množstvo tureckého medu, necháme ho na suchom mieste trocha vysušiť. Potom vydrží aj bez konzervačných látok až 3 týždne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.najnakup.sk/Porovnaj_sacharidy_KOMPAVA-Glukoza-500-...