Turecký chlieb pide videorecept

laylastastykitchen - fotkalaylastastykitchen, 10. marca 2022
20-25 minút
na 200 °C
Turecký chlieb pide (videorecept)
Foto: laylastastykitchen

Suroviny

600 g
2 a 1/2 ČL
1 ČL
10 g
60 g
330 ml vlažná
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Do misky som nasypala múku, soľ, cukor, sušené droždie a dobre som premiešala. Potom som pridala maslo a postupne som pridávala vodu. Vymiesila som hladké cesto, ktoré som nechala 1 a pol hodiny kysnúť na teplom mieste.

  2. 2

    Vykysnuté cesto som preložila na dosku a rozdelila na 2 časti. Vyvaľkala som na plocho do tvaru kruhu.

  3. 3

    Chleby som dala na plech a zakryté utierkou som ešte nechala 20 minút podkysnúť.

  4. 4

    Potrela som vajcom a prstami som spravila vzor na chleby. Nakoniec som ich posypala sezamovými semiačkami. Piekla som vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 20-25 minút.

Diskusia k receptu

sovka62
Velmi dobry chlebik. Pri pocetnych navstevach Turecka patril k mojmu oblubenemu ranajkovemu menu. Cerstvo upeceny, k nemu zopar kruzkov cerstvej uhorky, vyborny husty jogurt a kopor, ktory v ponuke nikdy nechybal. A potom dokonale syta, ale bez tazkeho zaludka, hura na cestu objavovat historiu i sucasny zivot v tejto zaujimavej zemi.
Skusim ho upiect, verim ze aj ten moj bude taky dobry.
laylastastykitchen
@terinka55 (10.3.2022 17:42)

Dakujem ? som rada, ze sa vam paci. Vyskusajte, je vyborny. Ja som tento chlieb veru nepoznala az kym som nespoznala svojho manzela. Predtym sme ho kupovali v obchode. Vyborny, cerstvy este teply ho predavali... a tak som si zistila ako ho spravit doma ?
kitty24
Včera prišiel na rad tvoj chlebík , podaril sa, všetkým chutil určite budem robiť častejšie, pridávam foto práve vytiahnutý z rúry ďalšie foto som už žiaľ nestihla. Ďakujem za recept ❤






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia