Tuniakový šalát

bob1k - bez fotkybob1k, 27. septembra 2010
Tuniakový šalát
Foto: bob1k

Je to jednoduchy salat, ktory nakrmi uz pohladom, no nehodi sa ako priloha. Skor ako olovrant alebo desiata

1
porcia
12 minút
príprava

Suroviny

1 ks natvrdo
2 ks varený
1 konzerva
3
1/3
1/3
1/3
1/3
1/2 (watercress)
1/3
8 ks
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    priprava samotneho salatu: (bez nalevu!!!) Lollo salat, cakanku a spenatove listy natrhame a zmiesame. Na jednu porciu nam staci nastrihat 1/2 teglika zeruchy (zvycajne predavana v malych plastovych teglikoch). Vsetko jemne zmiesame a ulozime na tanier v takom mnozstve aby toho nebolo ani vela ani malo...no z hruba za hrst. Navrch roztrusime tuniaka, ktoreho sme predtym dostatocne zbavili stavy.

  2. 2

    ozdoba: mame nakrajanu uhorku, cervenu cibulu a bielu cibulu. ak pouzivate hranaty tanier tak do kazdeho rohu vlozite jeden druh zeleniny (vid foto). Vajicko, ktore sme si uvarili na tvrdo, rozrezeme na 4 casti (vid foto) a uvarene zemiaky len na polovicky (vid foto) . Rozmiestnime ich tak ako je mozne vidiet na fotke alebo podla vlastnej fantazie. Posypeme susenou petrzlenovou vnatou a podavame :) K salatu nieje potrebne podavat ziaden dressing. Ako priloha sa k tomu hodi chlebik natrety cesnakovym maslom zapeceny v rure. Dobru chut ;)

  3. 3

    Ospravedlnujem sa za diakritiku ale mam anglicku klavesnicu, ktora mi bohuzial neponuka moznost mäkčenov a dĺžnov :)

Diskusia k receptu

mamatata2
Môže byť super, tuniaka môžem a žeruchu vypestujeme raz dva na okne. Skôr ten lollo šalát ( pekné meno ) a čakanka môže byť problém, ale, ak sa nepodarí kúpiť ,budeme experimentovať...
babi
Perfektný šalátik, vhodný aj ako večera s hriakou - super
bob1k
dakujem dakujem dakujem :) salatik je ozaj dobry a hlavne osviezujuci...co sa tyka tej zeruchy to nieje akasi nutnost..skor to pekne vyzera. No pracujem v UK cize bohuzial neviem ci nieco ako Lollo Salat (Lollo Rosso) alebo cakanka (Raddichio) je mozne na SR kupit. kazdopadne nahradit sa to da ;)

babi: z hriankou vyborna kombinacia...nuz odporucam nieco na sposob peciva Ciabatta natreta cesnakovym masielkom a zapecena v rure...uzas :)
(roztieratelne maslo, cesnak alebo cesnakove pure, cerstva nasekana petrzlenova vnat = zmixovat najlepsie v mixeri)
evas13
Máš výborné nápady a môžem si to pripraviť, všetky suroviny dostať v Kauflande a v Tescu.
bozulka
Čakanku aj Lolo aj iné druhy šalátov dostať bežne v marketoch ,Tesco,Billa,Kaufland a občas aj v Lídli.Kupujem ich často lebo listové šaláty všetkého druhu máme radi.Tento vyskúšam,určite bude dobrý.
cleare
ja mam tento salat velmi rada, ale kvapka olivoveho oleja a aceto balsamico by iste nezaskodila a zlahka posypat oreganom a trochulinku posolit a zvyknem to premiesat, aby sa chute tuniaka olivoveho oleja a aceta premiesali so zeleninou a zemiaky nepouzivam, ale cerstva chrumkava bageta musi byt