Foto: h8u
V chladničke som mala lístkové cesto a rozmýšľala som, čo s ním. Tak som vykúzlila takéto jednoduché, rýchle, ľahké a hlavne naozaj chutné jedlo. Zobraziť celý popisV chladničke som mala lístkové cesto a rozmýšľala som, čo s ním. Tak som vykúzlila takéto jednoduché, rýchle, ľahké a hlavne naozaj chutné jedlo.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto si rozvaľkáme a nakrájame na štvorce.
-
2
Na troche olivového oleja si orestujeme polovicu červenej cibuľky.
-
3
Pridáme konzervu tuniaka (olej odstránime). Ja som použila tuniaka v oleji, lebo iného som doma nemala, ale som si istá, že taštičky by boli chutné aj s tuniakom vo vl. šťave (a hlavne zdravšie). Ďalej pridáme 5 lyžíc paradajkového pretlaku a premiešame. Nevznikne nám omáčka, len sa tuniak ako keby sfarbí do červena.
-
4
Zmes necháme chvíľu vychľadnúť. Zatiaľ si nakrájame paradajku - prekrojíme ju na polku a krájame na asi pol centimetra hrubé polmesiačiky.
-
5
Na každý štvorček z cesta pokladáme kôpku tuniakovej zmesi a jeden kúsok paradajky. Trocha okoreníme a posypeme sušenou bazalkou.
-
6
Každý naplnený štvorček preložíme ďalším štvorčekom a okraje prilepíme k sebe - najprv prstami a potom vidličkou, ako pri zlepovaní pirohov (pôsobí to krajšie :) ). Takto hotové taštičky opatrne preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
7
Potrieme vajíčkom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180° približne 25 minút, kým nebudú taštičky zlaté a chrumkavé. Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu