Tuniakovo - paradajkové taštičky

Autor receptu: h8u

V chladničke som mala lístkové cesto a rozmýšľala som, čo s ním. Tak som vykúzlila takéto jednoduché, rýchle, ľahké a hlavne naozaj chutné jedlo.

2
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Lístkové cesto si rozvaľkáme a nakrájame na štvorce.
  2. Na troche olivového oleja si orestujeme polovicu červenej cibuľky.
  3. Pridáme konzervu tuniaka (olej odstránime). Ja som použila tuniaka v oleji, lebo iného som doma nemala, ale som si istá, že taštičky by boli chutné aj s tuniakom vo vl. šťave (a hlavne zdravšie). Ďalej pridáme 5 lyžíc paradajkového pretlaku a premiešame. Nevznikne nám omáčka, len sa tuniak ako keby sfarbí do červena.
  4. Zmes necháme chvíľu vychľadnúť. Zatiaľ si nakrájame paradajku - prekrojíme ju na polku a krájame na asi pol centimetra hrubé polmesiačiky.
  5. Na každý štvorček z cesta pokladáme kôpku tuniakovej zmesi a jeden kúsok paradajky. Trocha okoreníme a posypeme sušenou bazalkou.
  6. Každý naplnený štvorček preložíme ďalším štvorčekom a okraje prilepíme k sebe - najprv prstami a potom vidličkou, ako pri zlepovaní pirohov (pôsobí to krajšie :) ). Takto hotové taštičky opatrne preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  7. Potrieme vajíčkom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180° približne 25 minút, kým nebudú taštičky zlaté a chrumkavé. Dobrú chuť :)