Tuniakové placky s hráškovým pyré
Autor receptu: redakcia
Po bohatom
sviatočnom
stole dobre padnú
jedlá v duchu wellness.
Teda z ľahších
surovín, spracovaných
šetrnými technológiami,
ktoré
však určite zasýtia aj
chutia, pekne vyzerajú
a lákavo voňajú.
4 porcie |
20 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- Placky: Tuniaka necháme odkvapkať, zmiešame
s nastrúhaným vareným zemiakom, pridáme
vajíčko, petržlenovú vňať, cibuľu, ochutíme
korením a soľou. Podľa potreby pridáme
do zmesi aj strúhanku. Vytvarujeme menšie
placky, ktoré obalíme v strúhanke a upečieme
na oleji.
- Hráškové pyré: Hrášok uvaríme domäkka
a scedíme. Pridáme soľ, korenie, cesnak a rozmixujeme
ponorným mixérom dohladka. Podľa
potreby ešte dochutíme. Podávame s opečenými
kúskami pita chleba.