Tuniakové placky s hráškovým pyré

Autor receptu: redakcia

Po bohatom sviatočnom stole dobre padnú jedlá v duchu wellness. Teda z ľahších surovín, spracovaných šetrnými technológiami, ktoré však určite zasýtia aj chutia, pekne vyzerajú a lákavo voňajú.

4
porcie
20 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Placky: Tuniaka necháme odkvapkať, zmiešame s nastrúhaným vareným zemiakom, pridáme vajíčko, petržlenovú vňať, cibuľu, ochutíme korením a soľou. Podľa potreby pridáme do zmesi aj strúhanku. Vytvarujeme menšie placky, ktoré obalíme v strúhanke a upečieme na oleji.
  2. Hráškové pyré: Hrášok uvaríme domäkka a scedíme. Pridáme soľ, korenie, cesnak a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Podľa potreby ešte dochutíme. Podávame s opečenými kúskami pita chleba.