Tuniak v lupienkoch s tekvicovou kašou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Porcie tuniaka osolíme a obalíme v nasekaných kukuričných lupienkoch. Pomaly ich opečieme na oleji tak, aby zostal stred surový, ale zároveň teplý.
  2. Tekvicové pyré: Tekvicu olúpeme, odstránime semienka a šupku a upečieme na 180 °C domäkka, kým trochu zhnednú kraje. Dôkladne rozmixujeme, ak bude pyré riedke, necháme odkvapkať cez utierku, osolíme a môžeme pridať zľahka smotanu.
  3. Omáčka: Omáčku hoi-sin, sladkú čili omáčku, citrónovú šťavu, ocot, cukrovú vodu (voda a cukor v pomere 1:1), sójovú omáčku, vývar, BBQ omáčku a sezamové semienka dáme do jedného kastrólika a pomaly necháme odpariť.