Tuniak s cviklou (fotorecept)

Autor receptu: elekra

V rámci očistnej 28 dňovej kúry je viackrát predpísaný cviklový šalát. Prvé dni som ho robila podľa receptu uvedeného autorkou diéty, ale po 6 -7 raze sa mi už len pomyslenie na cviklový šalát nepáčilo. Nie ešte ho aj jesť. A tak som si predpísané jedlo cviklový šalát s tuniakom z konzervy zmenila podľa svojej chuti.

1
porcia
5-10 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tuniakový stejk umyjem a osuším papierovým obrúskom. Na panvicu dám olivový olej a naň nachystaného tuniaka, osolím hrubozrnnou soľou a čerstvo namletým čiernym korením.
  2. Nechám prepiecť asi do polovice. Trvá to cca 6-7 minút.
  3. Medzi tým si očistím uvarenú cviklu a nakrájam ju na 0,5 cm kolieska.
  4. Ochutím ich grilovacím korením.
  5. Je čas obrátiť tuniaka, aby sa opiekol aj z druhej strany. Tu už stačí 3-4 minúty a tuniakový stejk je hotový.
  6. Hotového tuniaka preložím na zohriaty tanier a na výpeku prehrejem nachystané kolieska predvarenej cvikly. Stačí 2-3 minútky,
  7. obrátim a opečiem aj z druhej strany, pridám pár zrniečok soli a čerstvo namleté čierne korenie.
  8. Zohriatu cviklu ozdobím jarnou cibuľkou a tuniaka pokvapkám citrónovou šťavou (nie je vidieť).
  9. Manželova porcia bola so zemiakmi ochutenými opraženou cibuľkou a schwarzwaldskou šunkou. Aby mu nebolo ľúto mal aj klasický cviklový šalátik.