Tuniak s cviklou (fotorecept)
Autor receptu: elekra
V rámci očistnej 28 dňovej kúry je viackrát predpísaný cviklový šalát. Prvé dni som ho robila podľa receptu uvedeného autorkou diéty, ale po 6 -7 raze sa mi už len pomyslenie na cviklový šalát nepáčilo. Nie ešte ho aj jesť. A tak som si predpísané jedlo cviklový šalát s tuniakom z konzervy zmenila podľa svojej chuti.
1 porcia |
5-10 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Tuniakový stejk umyjem a osuším papierovým obrúskom. Na panvicu dám olivový olej a naň nachystaného tuniaka, osolím hrubozrnnou soľou a čerstvo namletým čiernym korením.
- Nechám prepiecť asi do polovice. Trvá to cca 6-7 minút.
- Medzi tým si očistím uvarenú cviklu a nakrájam ju na 0,5 cm kolieska.
- Ochutím ich grilovacím korením.
- Je čas obrátiť tuniaka, aby sa opiekol aj z druhej strany. Tu už stačí 3-4 minúty a tuniakový stejk je hotový.
- Hotového tuniaka preložím na zohriaty tanier a na výpeku prehrejem nachystané kolieska predvarenej cvikly. Stačí 2-3 minútky,
- obrátim a opečiem aj z druhej strany, pridám pár zrniečok soli a čerstvo namleté čierne korenie.
- Zohriatu cviklu ozdobím jarnou cibuľkou a tuniaka pokvapkám citrónovou šťavou (nie je vidieť).
- Manželova porcia bola so zemiakmi ochutenými opraženou cibuľkou a schwarzwaldskou šunkou. Aby mu nebolo ľúto mal aj klasický cviklový šalátik.