Tuniak s cviklou
Autor receptu: martinis
Tuniakové kúsky v olivovom oleji s kúskami cvikly, vajíčkom a troškou chrenu, ideálna
večera :)
1 porcia |
55 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Svojim receptom ma inšpirovala @Evusik, veľmi pekne ďakujem - tuniak s cviklou je skvelá kombinácia a obloženým vajíčkom a troškou chrenu ... báječné ! :)
- Zo všetkého najprv si uvaríme repu - potrebujeme na ňu 40 minút. Uvarenú necháme vychladnúť a ošúpeme.
- Taktiež si uvaríme vajíčko - 10 minút je doba, koľko sa potrebuje vykúpať :)) Potom ho ošúpeme a nakrájame na štvrtinky.
- Repu nakrájame na absolútne ľubovoľné kúsky - vyskúšajte všetky možné tvary aj veľkosti, má to vyzerať tak "rozhádzane" ;) Podobne nakrájame aj cibuľu, v miske zmiešame s cviklou a tuniakom.
- Zalejeme 3 lyžicami balzamikového octu, pretlačíme 2 strúčiky cesnaku (ak máte radi, aj viac :)), osolíme štipkou soli a okoreníme troškou mletého bieleho korenia - nie veľa - má dosť ostrú a prenikavú chuť !
- Všetko ešte raz zmiešame a naservírujeme na tanierik. Obložíme štvrtinkami vajec, ozdobíme malou lyžičkou strúhaného chrenu a podávame s lístkami šalátu, paradajkami a tekvicovým chlebíkom :))