Tukožrútska polievka s cukinou

Autor receptu: martina34

Je to vylepšená forma obyčajnej tukožrútskej polievky, ktorú asi už každý pozná.

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nakrájame si kapustu a mrkvu a dáme do väčšieho hrnca variť. Kapusta zmenší svoj objem a urobí tak miesto pre ostatnú zeleninku, ktorú tiež nakrájame na menšie kúsky, vložíme do hrnca a povaríme, pridáme cesnak a ostatné koreniny, dolejeme vodou. Zeleninu varíme skoro do mäkka, nerozvaríme ju. Nesmieme to ani prehnať so soľou, v polievke má byť len trošičku cítiť, že je tam soľ. Je dobrá na prečistenie organizmu, ale aj ako chutná polievočka na všedný obed. Tí statočnejší vydržia diétu dodržiavať aj 7 dní, no to nie je môj prípad.