Torta

Trojité potešenie (fotorecept)

Autor receptu: pn

Zase niečo populárne z Chorvátska. Tento zákusok sa mi veľmi páči, nie je s ním moc roboty a je veľmi chutný.

25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vyšľaháme bielky, pomaly pridávame cukor. Keď sú vyšľahané, postupne pridávame a varechou vmiešame mleté orechy, múku, strúhanku. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 180 °C cca 25 minút. Ja som použila formu s rozmermi 25x35 cm.
  2. Kým sa pečie korpus, spravíme si plnku. 600 ml mlieka s kryštálovým cukrom dáme variť. Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame, pridáme puding, Gustin a zvyšných 200 ml mlieka a vymiešame. Túto zmes pridáme do vriaceho osladeného mlieka a uvaríme hustý puding. Keď puding vychladne, primiešame maslo. Plnku rozdelíme na dve časti. Jedna bude žltá a do druhej pridáme roztopenú čokoládu a dobre vymiešame.
  3. Keď korpus vychladne, papier stiahneme, korpus položíme na dosku alebo tácku a plníme (môžete plniť aj v plechu, ja som robila tortu tak som plnila vo forme 25x35 cm). Na korpus natrieme žltú plnku,
  4. Na žltú plnku poukladáme sušienky, ktoré namáčame do mlieka. Na sušienky natrieme čokoládovú plnku.
  5. Ak robíte len zákusok, čokoládovú plnku posypte mletými orechami. Ak budete robiť tortu, dajte vychladnúť do druhého dňa a potom polejte potom čokoládovou polevou (na obrázku je poliata čokoládou).
  6. Teraz sa pôjde ozdobovať.
  7. Tu je ozdobená.