Trojfarebný punčový zákusok

cicamaci - fotkacicamaci, 27. júna 2010

U nás doma ho každý miluje,je to dobrôtka.

Suroviny

piškotové cesto:
8 ks
8 PL
8 PL
1 ks
trojfarebné cesto:
7 ks
2 hrnčeky
250 g
2 hrnčeky
0,5 bal.
punč:
500 ml
200 ml




Postup

  1. 1

    Piškótové cesto: Z bielkov vyšlaháme tuhý sneh,pridame muku zmiešanús pr.do pečiva a žĺtka. Opatrne no dôkladne premiešame. Cesto rozdelíme na dva plechy vystlané papierom na pečenie. a upečieme.

  2. 2

    Trojfarebné cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom a maslom,pridáme múku s kyp. práškom a nakoniec tuhý sneh z bielkov.Zmes rozdelíme na tri časti:žlty,hnedý (pridáme kakao) a červeny(pridáme farbivo alebo troška sirupu). Na hlboký plech vyloženy papierom na pečenie kladieme lyžicou striedavo všetky farby,zarovnáme a upečieme.

  3. 3

    Jeden piškótový plát natrieme džemom,naň položíme trojfarebné cesto,popicháme ho vidličkou a polejeme ho sirupom s rumom. Druhý plát natrieme tak tiež džemom a zakryjeme ním trojfarebné cesto.Celý povrch polejeme polevou.Keď stuhne pokrájame na obdlžniky.

Diskusia k receptu

hefi
fajne, dik, pridávam do mojej kuchárky
evanaaa
J asom si urobila ešte jedno cesto a to som pokropila rumom a rozdrobia, natrela na plát ako plnku , tiež som tam ešte ( do toho rumu ) dala sirup. Lekvár bol pikantný - ribezle či maliny. Aj tortu som tak robila( ešte keď som mohla sladké ).
1959
Ako urobiť punčovu polevu?
cicamaci
1959- Punčovú polevu buď kúpim hotovú alebo si ju urobím s práškového cukru,cit.šťavy,punčovej arómy a horúcej vody a aby pri krajaní sa mi nelamala poleva tak davam aj kusocek margarinu.
3sandra3
aj mne sa páči tento recept na punčové rezy,,ukladám si do kk




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia