Trojfarebné zemiaky
Autor receptu: martinis
Zemiakové plátky s hráškom, kukuricou a cibuľkou, zaliate zálievkou.
1 porcia |
25 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky očistíme, nakrájame na plátky a uvaríme v osolenej vode domäkka.
- Uvarené zemiaky scedíme a dáme do misy. Pridáme hrášok, kukuricu, cibuľku nakrájanú na jemno. Premiešame.
- Pripravíme zálievku z dvoch lyžíc olivového oleja, rovnakého množstva citrónovej šťavy, zhruba lyžice horčice, dochutíme soľou, zeleninovým korením a mletým čiernym korením. Premiešame a zalejeme zemiaky.
- Všetko spolu ešte raz premiešame aj s petržlenovou vňaťou a prajeme dobrú chuť ;-)
- Inšpirácia : http://varecha.pravda.sk/recepty/lahky-zemiakovo-hraskovy-salat/28518-recept.html od @nazarboncuk