Trojfarebné zemiaky

Autor receptu: martinis

Zemiakové plátky s hráškom, kukuricou a cibuľkou, zaliate zálievkou.

1
porcia
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky očistíme, nakrájame na plátky a uvaríme v osolenej vode domäkka.
  2. Uvarené zemiaky scedíme a dáme do misy. Pridáme hrášok, kukuricu, cibuľku nakrájanú na jemno. Premiešame.
  3. Pripravíme zálievku z dvoch lyžíc olivového oleja, rovnakého množstva citrónovej šťavy, zhruba lyžice horčice, dochutíme soľou, zeleninovým korením a mletým čiernym korením. Premiešame a zalejeme zemiaky.
  4. Všetko spolu ešte raz premiešame aj s petržlenovou vňaťou a prajeme dobrú chuť ;-)
  5. Inšpirácia : http://varecha.pravda.sk/recepty/lahky-zemiakovo-hraskovy-salat/28518-recept.html od @nazarboncuk