Trnavská pikantná nátierka (jednoduchá)
Autor receptu: mimit
U nas v Trnave znama ako trnavska pomazanka (v tomto pripade jej zjednodusena verzia) .
Minuly rok nas moj otec prekvapil a poslal nam z nej vela poharov, kedze sa uz zjedli, poprosila
som ho o recept, ktory je nielen vcelku rychly ale aj jednoduchy tym, ze zaklad tvori iba paprika a
cibula.
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvedene suroviny sa zmestia priblizne do 5,5 litroveho hrnca. Postup je jednoduchy, papriku umyjeme, ocistime od stopky a stredu, nakrajame na kocky. Kym krajame, dame si na olej spenit cibulu, ked zmäkne, pridame papriku, cukor, ocot, preosiate zelko a feferonky. U nas mame radi velmi pikantne, na toto mnozstvo som dala 10 feferoniek, ale robievam aj zo 6 na toto mnozstvo.
- Odkryte nechame varit priblizne 30 minut, potom len rozmixujeme a plnime do poharov. Kratko sterilizujeme (asi 10 minut).