Trnavská pikantná nátierka (jednoduchá)

Autor receptu: mimit

U nas v Trnave znama ako trnavska pomazanka (v tomto pripade jej zjednodusena verzia) . Minuly rok nas moj otec prekvapil a poslal nam z nej vela poharov, kedze sa uz zjedli, poprosila som ho o recept, ktory je nielen vcelku rychly ale aj jednoduchy tym, ze zaklad tvori iba paprika a cibula.

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvedene suroviny sa zmestia priblizne do 5,5 litroveho hrnca. Postup je jednoduchy, papriku umyjeme, ocistime od stopky a stredu, nakrajame na kocky. Kym krajame, dame si na olej spenit cibulu, ked zmäkne, pridame papriku, cukor, ocot, preosiate zelko a feferonky. U nas mame radi velmi pikantne, na toto mnozstvo som dala 10 feferoniek, ale robievam aj zo 6 na toto mnozstvo.
  2. Odkryte nechame varit priblizne 30 minut, potom len rozmixujeme a plnime do poharov. Kratko sterilizujeme (asi 10 minut).