Treska v aspiku (fotorecept)

Autor receptu: danculka

V priebehu adventu,sem ,tam aj pôstne jedlo...

7
porcií
2O+2 hod čakať minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu dáme napariť,na 10 min.
  2. na panvicu dáme maslo a poopekáme na masle filety z tresky,ktoré sme nasolili a posypali rozmajrínom/sušeným/
  3. do formy na biskupský chlebík,dáme fóliu a na spodok poukladáme krabie tyčinky..
  4. na to dáme vrstvu opečenej ryby,,,
  5. potom naparenú zeleninu...
  6. a znovu rybu,trošku dlaňou popritláčame...
  7. do hrnca dáme vodu podľa návodu na želetíne 1/2l, soľ,ocot,cukor,aby nálev bol príjemne sladko kyslý a vysypeme želatínu,pomiešame a pomali nahrievame,ale neprevaríme,kým sa želetína nerozpustí....zalejeme naloženú rybu a necháme stuhnúť...
  8. po 2 hodinách vyklopíme na tácku a môžeme podávať..
  9. Dobrú chuť!!!