Treska v aspiku (fotorecept)
Autor receptu: danculka
V priebehu adventu,sem ,tam aj pôstne jedlo...
7 porcií |
2O+2 hod čakať minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeleninu dáme napariť,na 10 min.
- na panvicu dáme maslo a poopekáme na masle filety z tresky,ktoré sme nasolili a posypali rozmajrínom/sušeným/
- do formy na biskupský chlebík,dáme fóliu a na spodok poukladáme krabie tyčinky..
- na to dáme vrstvu opečenej ryby,,,
- potom naparenú zeleninu...
- a znovu rybu,trošku dlaňou popritláčame...
- do hrnca dáme vodu podľa návodu na želetíne 1/2l, soľ,ocot,cukor,aby nálev bol príjemne sladko kyslý a vysypeme želatínu,pomiešame a pomali nahrievame,ale neprevaríme,kým sa želetína nerozpustí....zalejeme naloženú rybu a necháme stuhnúť...
- po 2 hodinách vyklopíme na tácku a môžeme podávať..
- Dobrú chuť!!!