Treska so špenátom (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Na balkóne v tieni 38°C, pri sporáku sa vydržať nedá, jesť treba, tak nám neostáva nič iné, len navariť čo najjednoduchšie, najrýchlejšie a zutekať z kuchyne rýchlo preč... takto som to dnes riešila ja...

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. tresku, alebo iný filet z ryby, osolíme a obložíme bylinkami - tymián, estragón, petržlenová vňať...
  2. zemiaky nakrájame na drobno a osolíme bylinkovou soľou, špenát len osolíme a dáme pariť, rybu a špenát asi 10 minút, zemiaky 20 minút
  3. keď je všetko hotové špenát dochutíme pretlačeným cesnakom, mletým čiernym korením a sladkou smotanou... dobre premiešame
  4. zemiaky roztlačíme vidličkou pridáme smotanu, maslo a dobre premiešame ale nerobíme kašu, pridáme ochutený špenát
  5. a zľahka premiešame
  6. a podávame s parenou rybou na ktorú dáme trochu masla
  7. alebo zemiaky, špenát a rybu uložíme zvlášť na misu a nech si každý naloží ako má rád :-)