Treska so špenátom (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Na balkóne v tieni 38°C, pri sporáku sa vydržať nedá, jesť treba, tak nám neostáva nič iné, len navariť čo najjednoduchšie, najrýchlejšie a zutekať z kuchyne rýchlo preč... takto som to dnes riešila ja...
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- tresku, alebo iný filet z ryby, osolíme a obložíme bylinkami - tymián, estragón, petržlenová vňať...
- zemiaky nakrájame na drobno a osolíme bylinkovou soľou, špenát len osolíme a dáme pariť, rybu a špenát asi 10 minút, zemiaky 20 minút
- keď je všetko hotové špenát dochutíme pretlačeným cesnakom, mletým čiernym korením a sladkou smotanou... dobre premiešame
- zemiaky roztlačíme vidličkou pridáme smotanu, maslo a dobre premiešame ale nerobíme kašu, pridáme ochutený špenát
- a zľahka premiešame
- a podávame s parenou rybou na ktorú dáme trochu masla
- alebo zemiaky, špenát a rybu uložíme zvlášť na misu a nech si každý naloží ako má rád :-)