Trený chlebíček

Autor receptu: pe3ka

10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Maslo mierne nahrejeme, pridáme práškový cukor a vymiešame do peny, pridáme vajcia.
  2. Múku preosejeme a premiešame s kypriacim práškom do pečiva. Zľahka vmiešame súčasne s rumom do našľahanej tukovej peny.
  3. Časť hmoty odoberieme a primiešame kakao. Polovicu hmoty dáme do pripravenej vymastenej a múkou vysypanej chlebíkovej formy (lepšie je dať papier na pečenie, bez neho sa mi to už dvakrát prilepilo) .
  4. Pridáme kakaovú časť a nakoniec zvyšok bielej hmoty. Zahladíme povrch a pri teplote 160-180 stupňov pečieme 45 min.
  5. Po upečení a vychladnutí polejeme polevou (čokoláda rozpustená v smotane) a vhodne dozdobíme.