Trenčianske mandľové kolieska
Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth**** v Trenčíne, 15. decembra 2016
šéfcukrárka hotela Elizabeth**** v Trenčíne, 15. decembra 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40 minút
príprava
príprava
10-12 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
100 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
50 g nastrúhané |
|
5 ks uvarené |
|
1 ks na potretie |
|
50 g na posypanie |
|
50 g na posypanie |
|
na vymastenie plechu |
|
Postup
-
1
Preosiatu múku prisypeme k práškovému cukru. Pridáme mierne zmäknuté maslo a prelisované uvarené žĺtky. Pridáme nastrúhané mandle a spracujeme hladké cesto, ktoré vyvaľkáme na plát a vykrajujeme kolieska. Z nich vykrojíme ešte stred.
- 2
Kolieska poukladáme na tukom vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme kryštálovým cukrom a nahrubo posekanými mandľami. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C 10–12 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu