Foto: tomas2009
Tak túto polievku milujem a to nie som polievková princezná. Je úplne jednoduchá, nie drahá ale hodí sa aj na nedeľu, a je to Zobraziť celý popisTak túto polievku milujem a to nie som polievková princezná. Je úplne jednoduchá, nie drahá ale hodí sa aj na nedeľu, a je to Polievka z údených kostí - rebier. Mnohý si povedia joj to poznáme. Možno áno , ale nedávno som sa dozvedela od mojej svokry , inak starej masiarky /20 rokov robí v masiarstve/ , že ona takú ešte nikdy nevarila, tak možno ani vy ste ešte takú nevyskúšali tak nech sa páči, lebo fakt stojí za to.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
takže tú to máme pokope
-
2
Údené kosti /najlepšie sú tie viac masité / si umyjeme dáme do hrnca a zalejeme vodou
-
3
Všetku zeleninku si očistíme, umyjeme a nakrájame. Dáme do hrnca spolu so všetkými koreninami, pridáme trošku soli, ale pozor nie moc , pretože kosti sú slané.
-
4
Varíme pomaličky zhruba 2 hod. , tesne pred koncom pridáme bujón. Polievku podávame z rezancami, mrveničkou a najlepšie s domácimi trhanými haluškami, tie som milovala od mojej babičky, len málokedy ich stíham spraviť. A tu už je moj hladoš. Dobrú chuť....
A bodaj by aj nie, ked polievka obsahuje same dobre ingrediencie.
Dakujem za inspiraciu
Asi to je podľa krajov. Som prekvapený, že máš rada polievky ,
pretože moje baby / 5ks/ polievku ani za svet.