Trebárs aj nedeľná polievka

tomas2009 - fotkatomas2009, 2. marca 2013
Trebárs aj nedeľná polievka
Foto: tomas2009

Tak túto polievku milujem a to nie som polievková princezná. Je úplne jednoduchá, nie drahá ale hodí sa aj na nedeľu, a je to Zobraziť celý popisTak túto polievku milujem a to nie som polievková princezná. Je úplne jednoduchá, nie drahá ale hodí sa aj na nedeľu, a je to Polievka z údených kostí - rebier. Mnohý si povedia joj to poznáme. Možno áno , ale nedávno som sa dozvedela od mojej svokry , inak starej masiarky /20 rokov robí v masiarstve/ , že ona takú ešte nikdy nevarila, tak možno ani vy ste ešte takú nevyskúšali tak nech sa páči, lebo fakt stojí za to.

10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3 ks
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    takže tú to máme pokope

    Trebárs aj nedeľná polievka - obrázok 1
  2. 2

    Údené kosti /najlepšie sú tie viac masité / si umyjeme dáme do hrnca a zalejeme vodou

    Trebárs aj nedeľná polievka - obrázok 2
  3. 3

    Všetku zeleninku si očistíme, umyjeme a nakrájame. Dáme do hrnca spolu so všetkými koreninami, pridáme trošku soli, ale pozor nie moc , pretože kosti sú slané.

    Trebárs aj nedeľná polievka - obrázok 3
  4. 4

    Varíme pomaličky zhruba 2 hod. , tesne pred koncom pridáme bujón. Polievku podávame z rezancami, mrveničkou a najlepšie s domácimi trhanými haluškami, tie som milovala od mojej babičky, len málokedy ich stíham spraviť. A tu už je moj hladoš. Dobrú chuť....

    Trebárs aj nedeľná polievka - obrázok 4

Diskusia k receptu

mesiar50
Ako vidim tvojmu chlapcekovi polievka chutila.Mna si presvedcila
A bodaj by aj nie, ked polievka obsahuje same dobre ingrediencie.
Dakujem za inspiraciu
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
údenú robievam, ale so zemiakmi a zasmaženú. Vyskúšam aj túto.
havino
tiež poznám, mama varievala, ako obmenu s hovädzou a slepačou. My sme ju jedávali s haluškami. Od detstva som ju nejedla veru.
manya
včera som uvarila z neúdených kostí z karé a krkovičky,cestovinu som urobila mrveničku,vyskúšam aj z údených kostí,doteraz som údené používala len do kyslých polievok.
mkcharmante
gordonko ty vyprávaš podobne ako ja :). Chodievala som na prázdniny k babke do Hruboňova a tam sa hovorilo ,, slíže, šiflíky, čušky" a mne to voliako aj zostalo hoci som bývala a bývam na dolniakoch
angast
výborná polievka, veľmi chutná . Poznám, no miesto slížikov s krúpkami.
Asi to je podľa krajov. Som prekvapený, že máš rada polievky ,
pretože moje baby / 5ks/ polievku ani za svet.
sasenka43
Ja robievam tiež túto polievku, ale miesto rezancov zaváram do nej krúpy. Tie sú s údenou chuťou fntastické.
evicka63
mňam, je fajnová aj v tomto stave, ja tiež keď varím údené kosti väčšinou robím husté - kyslé polievky z vývaru veď taký dobrý vývar nie je na zahodenie, len ja tam nedávam bujón - zdá sa mi to zbytočné veď kosti sú tam aj zelenina takže samo o sebe je to chutné, ale podľa zvyku ...... :)
1andy
Ja teda polievková princezná som takže hneď vyskúšam lebo bez polievky si neviem predstaviť ani deň vývar musím mať vždy v chladničke a tento naozaj vyzerá výborne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia