Trebárs aj nedeľná polievka

Autor receptu: tomas2009

Tak túto polievku milujem a to nie som polievková princezná. Je úplne jednoduchá, nie drahá ale hodí sa aj na nedeľu, a je to Polievka z údených kostí - rebier. Mnohý si povedia joj to poznáme. Možno áno , ale nedávno som sa dozvedela od mojej svokry , inak starej masiarky /20 rokov robí v masiarstve/ , že ona takú ešte nikdy nevarila, tak možno ani vy ste ešte takú nevyskúšali tak nech sa páči, lebo fakt stojí za to.

10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. takže tú to máme pokope
  2. Údené kosti /najlepšie sú tie viac masité / si umyjeme dáme do hrnca a zalejeme vodou
  3. Všetku zeleninku si očistíme, umyjeme a nakrájame. Dáme do hrnca spolu so všetkými koreninami, pridáme trošku soli, ale pozor nie moc , pretože kosti sú slané.
  4. Varíme pomaličky zhruba 2 hod. , tesne pred koncom pridáme bujón. Polievku podávame z rezancami, mrveničkou a najlepšie s domácimi trhanými haluškami, tie som milovala od mojej babičky, len málokedy ich stíham spraviť. A tu už je moj hladoš. Dobrú chuť....