Tradičné vianočné sucháriky

elle82 - fotkaelle82, 15. decembra 2010
Tradičné vianočné sucháriky
Foto: elle82

...Tradičné preto, lebo nesmú chýbať na našom vianočnom stole... ...Tradične sa v našej rodine pečú už 40 rokov... ...Snáď zachutia aj Vám... ...Dobrú chuť :))

45
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
12 dkg
12 dkg
štipku
5 dkg,lieskové
5 dkg, lúpané
5 dkg
3 dkg




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľahať do tuha so štipkou soli. Pridať práškový cukor a šľahať ďalej. Preosiatú hladkú múku vmiešať ručne do snehu aj so sódou bikarbónou (ja dávam tak na špičku noža). Pridať lieskovce, mandle a vlašské orechy. Rozpustiť si stužený tuk a nakoniec vmiešať do zmesi. Zmes vyliať do formy "srnčí chrbát" a dať piecť.

    Tradičné vianočné sucháriky - obrázok 1
  2. 2

    Upečený a vychladnutý "srnčí chrbát" nakrájať tak na 3 mm a poukladať na plech. Sušiť v rúre tak na 50 stupňoch asi pol hodinky (záleží od rúry).

    Tradičné vianočné sucháriky - obrázok 2
  3. 3

    A takto to vyzerá po vysušení :) Dobrú chuť :)

    Tradičné vianočné sucháriky - obrázok 3

Diskusia k receptu

lukaz
tieto suchariky milujem a donedavna som si myslela ze je to nadludsky vyrobok, neslo mi do hlavy ako sa to moze dat tak na tenucko nakrajat s tymi vsetkymi orechami. ale az ked som to prvy krat vyskusala, zistila som ze sa to ozaj da:):):):)
elle82
:)) presne tak :))chce to len ostrý nôž :))
tothka
Tiež ich robievame na sviatky, sú fakt skvelé. Výborné chrumkanie.
jaja53
Len dnes som našla varecha.sk, fantazia :) čo tu je za super receptov.Strašne sa tešim.A hned aj otravujem - Tieto suchariky sa mi pačia,tak by som chcela vediet,či uz teraz si ich možem upiect k Vianociam?
mojack
Robím ich aj ja, už sú upečené ale aj čast je zjedená :-((
To ešte stihnem upiect ešte raz, takže jaja53 kľudne ale radím chovaj aby ostalo aj na Vianoce. Ako som písala pri tomto mojom recepte doporučujem / ak mate doma krájač na chlieb/ perfektne sa na tom krájajú tenké a hlavne rovnako hrubé plátky.
jaja53
Diky ,to by ma nenapadlo :) Tak budem to na krajači. A zajtra by som to uz aj skusila.
jazzfunk
Ach jáááj, sú strašne nebezpečné!!! Keď raz človek začne chrumkať, nevie kedy má prestať :o))) My ich pečieme naraz z 3 dávok na veľkom plechu....a na Silvestra už nezostane po nich ani "smrad" (pardón...vôňa)...,tak sa pečú znova....
marta273ful
Robím ich aj ja a práve mám na stole pripravené ingrediencie.U nás idú tiež veľmi na odbit,Prišla som sem, ale nakuknúť na nejaký recept čo zo žltkami ,ktoré mi zvýšili.Máte niečo dobré?
nadia56
my ich robievame tiez, iba s mandlami, ale bez tuku a sody bicarbony, vsetkym zelam vela uspechov pri peceni dobrot a krasne radostne vianocne sviatky :-)
ejmepb
Dnes sa mali piecť,ale zdržala som sa pri huspenine a ja najskôr robím vaječný koňak z 5 žĺtok a sucháriky z 5 bielok, štipka soli, 18 dkg hl. múka, 18 dkg práš. cukor, 5 dkg rozpustené vychladnuté maslo(hera), 2 bal. lieskovcov(orechy, mandle), pečiem 2 ks vo forme na srnčí chrbát. Krájač nevytrháva orechy? Ja to krájam zúbkatým nožom.
vladkaku
Ja obaľujem vrch srnčieho chrbáta po upečení alobalom, nechám 24 hodín stáť. Potom sa to super krája:))
pachola
po nakrájaní ich dám ešte do rúry usušiť,sú super chrumkavé
cica2
ďakujem za receptík, vyskúšam:)...máš ich krásne!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia