Foto: elle82
...Tradičné preto, lebo nesmú chýbať na našom vianočnom stole... ...Tradične sa v našej rodine pečú už 40 rokov... ...Snáď zachutia aj Vám... ...Dobrú chuť :))
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bielky vyšľahať do tuha so štipkou soli. Pridať práškový cukor a šľahať ďalej. Preosiatú hladkú múku vmiešať ručne do snehu aj so sódou bikarbónou (ja dávam tak na špičku noža). Pridať lieskovce, mandle a vlašské orechy. Rozpustiť si stužený tuk a nakoniec vmiešať do zmesi. Zmes vyliať do formy "srnčí chrbát" a dať piecť.
-
2
Upečený a vychladnutý "srnčí chrbát" nakrájať tak na 3 mm a poukladať na plech. Sušiť v rúre tak na 50 stupňoch asi pol hodinky (záleží od rúry).
-
3
A takto to vyzerá po vysušení :) Dobrú chuť :)
To ešte stihnem upiect ešte raz, takže jaja53 kľudne ale radím chovaj aby ostalo aj na Vianoce. Ako som písala pri tomto mojom recepte doporučujem / ak mate doma krájač na chlieb/ perfektne sa na tom krájajú tenké a hlavne rovnako hrubé plátky.