Tradičné vianočné sucháriky
Autor receptu: elle82
...Tradičné preto, lebo nesmú chýbať na našom vianočnom stole...
...Tradične sa v našej rodine pečú už 40 rokov...
...Snáď zachutia aj Vám...
...Dobrú chuť :))
45 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky vyšľahať do tuha so štipkou soli. Pridať práškový cukor a šľahať ďalej.
Preosiatú hladkú múku vmiešať ručne do snehu aj so sódou bikarbónou (ja dávam tak na špičku noža).
Pridať lieskovce, mandle a vlašské orechy. Rozpustiť si stužený tuk a nakoniec vmiešať do zmesi.
Zmes vyliať do formy "srnčí chrbát" a dať piecť.
- Upečený a vychladnutý "srnčí chrbát" nakrájať tak na 3 mm a poukladať na plech.
Sušiť v rúre tak na 50 stupňoch asi pol hodinky (záleží od rúry).
- A takto to vyzerá po vysušení :)
Dobrú chuť :)