Tradičné vianočné sucháriky

Autor receptu: elle82

...Tradičné preto, lebo nesmú chýbať na našom vianočnom stole... ...Tradične sa v našej rodine pečú už 40 rokov... ...Snáď zachutia aj Vám... ...Dobrú chuť :))

45
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľahať do tuha so štipkou soli. Pridať práškový cukor a šľahať ďalej. Preosiatú hladkú múku vmiešať ručne do snehu aj so sódou bikarbónou (ja dávam tak na špičku noža). Pridať lieskovce, mandle a vlašské orechy. Rozpustiť si stužený tuk a nakoniec vmiešať do zmesi. Zmes vyliať do formy "srnčí chrbát" a dať piecť.
  2. Upečený a vychladnutý "srnčí chrbát" nakrájať tak na 3 mm a poukladať na plech. Sušiť v rúre tak na 50 stupňoch asi pol hodinky (záleží od rúry).
  3. A takto to vyzerá po vysušení :) Dobrú chuť :)