Toskánsky koláč
Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton Bratislava, 12. mája 2016
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton Bratislava, 12. mája 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
30 minút
na 150 °C
na 150 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
250 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
z 1 citróna |
|
Plnka: | |
300 g (očistená a nakrájaná na kocky) |
|
500 ml |
|
100 g |
|
50 g |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto spolu vymiešame, cesto rozvaľkáme do vyššieho plechu na hrúbku 0,5 cm. Na prípravu plnky vymiešame všetky ingrediencie okrem rebarbory. Tú umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky.
- 2
Kocky rebarbory uložíme na cesto, navrch nalejeme krém a dáme piecť pri 150 °C po dobu 30 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na väčšie kocky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Plnka sa nemusí naprv uvariť.