Tortilla – španielska omeleta so zemiakmi
Autor receptu: redakcia
Postup- V stredne veľkej panvici rozohrejeme
olej, pridáme na
kocky alebo na plátky pokrájané
zemiaky a cibuľu nakrájanú
nadrobno. Pražíme
na strednom ohni, kým nie
sú zemiaky a cibuľa zlatohnedé
a dobre presiaknuté
olejom.
- Potom oheň zmiernime,
panvicu prikryjeme
a dusíme 5 – 6 minút alebo
kým zemiaky nie sú mäkké.
Občas premiešame.
- Cibuľu so
zemiakmi vyberieme z panvice
a necháme odkvapkať na
papierovej utierke.
- V stredne
veľkej miske vyšľaháme do
penista vajcia s paprikou
a opatrne pridáme zemiaky
s cibuľou.
- V čistej panvici
rozohrejeme olej. Vlejeme
vajcovú masu a na strednom
ohni pražíme 15–20 minút alebo kým masa nestuhne.
- Tortillu môžeme ešte na horúcom
grile zapiecť do zlatohneda.
|