Tortilla – španielska omeleta so zemiakmi

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. V stredne veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme na kocky alebo na plátky pokrájané zemiaky a cibuľu nakrájanú nadrobno. Pražíme na strednom ohni, kým nie sú zemiaky a cibuľa zlatohnedé a dobre presiaknuté olejom.
  2. Potom oheň zmiernime, panvicu prikryjeme a dusíme 5 – 6 minút alebo kým zemiaky nie sú mäkké. Občas premiešame.
  3. Cibuľu so zemiakmi vyberieme z panvice a necháme odkvapkať na papierovej utierke.
  4. V stredne veľkej miske vyšľaháme do penista vajcia s paprikou a opatrne pridáme zemiaky s cibuľou.
  5. V čistej panvici rozohrejeme olej. Vlejeme vajcovú masu a na strednom ohni pražíme 15–20 minút alebo kým masa nestuhne.
  6. Tortillu môžeme ešte na horúcom grile zapiecť do zlatohneda.