Torta z horkej čokolády
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 17. februára 2016
Foto: Robert Hüttner
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Časť čokolády (140 g) roztopíme vo vodnom kúpeli a zvyšok nastrúhame nahrubo.
- 2
Časť čokolády (140 g) roztopíme vo vodnom kúpeli a zvyšok nastrúhame nahrubo.
- 3
Žĺtky oddelíme od bielkov. Maslo vyšľaháme s cukrom a pridáme žĺtky, pomaly zašľaháme vychladnutú, ale tekutú roztopenú čokoládu. Pridáme múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov.
- 4
Cesto vylejeme do okrúhlej, papierom vystlanej formy. Pečieme v rozohriatej rúre asi 60 minút pri 160 °C.
- 5
Rovnako roztopíme zvyšok čokolády. Vychladnutú, ale opäť tekutú čokoládu vymiešame s mascarpone. Vyšľahanú smotanu pridáme do čokoládového krému.
- 6
Upečený korpus rozrežeme na tri časti a naplníme krémom tak, aby ostalo aj na boky a vrchnú časť torty. Vrch torty ešte ozdobíme hoblinkami z tmavej i bielej čokolády. Pred podávaním dozdobíme čerstvým ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj mne sa koláčik páči, ako aj všetky čokoládové. Dávam si ho do KK.