Torta z horkej čokolády

Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 17. februára 2016
Torta z horkej čokolády
Foto: Robert Hüttner
12
porcií
70 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

440 g
6 ks
150 g
150 g
125 g
250 g
375 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Časť čokolády (140 g) roztopíme vo vodnom kúpeli a zvyšok nastrúhame nahrubo.

  2. 2

    Časť čokolády (140 g) roztopíme vo vodnom kúpeli a zvyšok nastrúhame nahrubo.

  3. 3

    Žĺtky oddelíme od bielkov. Maslo vyšľaháme s cukrom a pridáme žĺtky, pomaly zašľaháme vychladnutú, ale tekutú roztopenú čokoládu. Pridáme múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov.

  4. 4

    Cesto vylejeme do okrúhlej, papierom vystlanej formy. Pečieme v rozohriatej rúre asi 60 minút pri 160 °C.

  5. 5

    Rovnako roztopíme zvyšok čokolády. Vychladnutú, ale opäť tekutú čokoládu vymiešame s mascarpone. Vyšľahanú smotanu pridáme do čokoládového krému.

  6. 6

    Upečený korpus rozrežeme na tri časti a naplníme krémom tak, aby ostalo aj na boky a vrchnú časť torty. Vrch torty ešte ozdobíme hoblinkami z tmavej i bielej čokolády. Pred podávaním dozdobíme čerstvým ovocím.

Diskusia k receptu

skatulka
Chcela by som sa spýtať, aký bol priemer formy v ktorej si tortu piekla? Ďakujem. Vyzerá jednoducho a pritom veľmi chutne. :)
maska10
Ja zboznujem horku cokolada a hlavne zakusky.Tento vyzera mnamkovo a urcite aj je davam5*
1x jack
baty
Torta vyzera vyborne a najmä tie ingrediencie su vsetky lakave,len nechapem kolko cokolady ide do cesta a kolko do plnky?Prosim napiste to zrozumitelnejsie aby sme nieco nepokazili,urcite ju budem najblizsie piect,prosim este rozmer formy.Dakujem.
evanaaa
@baty , asi tých 140 g ide do cesta a zvyšok do plnky......
Aj mne sa koláčik páči, ako aj všetky čokoládové. Dávam si ho do KK.
3sandra3
@Baty 140 g čokolády ide do cesta, 300 g čokolády ide do plnky. Ja ešte tortu polievam čokoládovou polevou , kde použijem dalších 200 g horkej čokolády.