Torta z horkej čokolády
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
70 minút príprava |
60 minút na 160 °C |
Postup- Časť čokolády (140 g) roztopíme vo vodnom kúpeli a zvyšok nastrúhame nahrubo.
- Časť čokolády (140 g) roztopíme vo vodnom kúpeli a zvyšok nastrúhame nahrubo.
- Žĺtky oddelíme od bielkov. Maslo vyšľaháme s cukrom a pridáme žĺtky, pomaly zašľaháme vychladnutú, ale tekutú roztopenú čokoládu. Pridáme múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov.
- Cesto vylejeme do okrúhlej, papierom vystlanej formy. Pečieme v rozohriatej rúre asi 60 minút pri 160 °C.
- Rovnako roztopíme zvyšok čokolády. Vychladnutú, ale opäť tekutú čokoládu vymiešame s mascarpone. Vyšľahanú smotanu pridáme do čokoládového krému.
- Upečený korpus rozrežeme na tri časti a naplníme krémom tak, aby ostalo aj na boky a vrchnú časť torty. Vrch torty ešte ozdobíme hoblinkami z tmavej i bielej čokolády. Pred podávaním dozdobíme čerstvým ovocím.
|