Torta z horkej čokolády

Autor receptu: redakcia

12
porcií
70 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Postup

  1. Časť čokolády (140 g) roztopíme vo vodnom kúpeli a zvyšok nastrúhame nahrubo.
  2. Časť čokolády (140 g) roztopíme vo vodnom kúpeli a zvyšok nastrúhame nahrubo.
  3. Žĺtky oddelíme od bielkov. Maslo vyšľaháme s cukrom a pridáme žĺtky, pomaly zašľaháme vychladnutú, ale tekutú roztopenú čokoládu. Pridáme múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov.
  4. Cesto vylejeme do okrúhlej, papierom vystlanej formy. Pečieme v rozohriatej rúre asi 60 minút pri 160 °C.
  5. Rovnako roztopíme zvyšok čokolády. Vychladnutú, ale opäť tekutú čokoládu vymiešame s mascarpone. Vyšľahanú smotanu pridáme do čokoládového krému.
  6. Upečený korpus rozrežeme na tri časti a naplníme krémom tak, aby ostalo aj na boky a vrchnú časť torty. Vrch torty ešte ozdobíme hoblinkami z tmavej i bielej čokolády. Pred podávaním dozdobíme čerstvým ovocím.